Adéu al grup valencià, Els Jóvens

Anuncien el seu comiat com a grup i el concert, del proper dia 2 de novembre, al Teatre Calderón d’Alcoi, serà l’últim.

L’origen del grup el trobem en dos músics de Sant Vicent del Raspeig, Pep i René, i un altre de Bacairent, Blai. Ben aviat entren altres components procedents d’altres llocs del País Valencià, que aporten a la banda instruments tan variats com el guitarró, la bandúrria o el llaüt.

Els seus principals referents són, per una banda, Al Tall, dels que reben sobretot una influència semàntica, d’altra banda, grups que han intentat portar el folklore a la seva manera prop del pop, i en aquest aspecte destaquen el pes de Pep Laguarda. Segons diuen ells mateixos, intenten incorporar la música i la cultura popular valenciana a la seva visió de veure el món.

Comencen a assajar i a gravar allà pel 2016, però no és fins al 2018 quan presenten el seu primer senzill “Anís tenis”. Durant aquest any treuen quatre senzills més, com a avançament del seu primer disc. Entre els singles cal destacar “El gol i la mort” (romanç de Paco Alcácer), a propòsit de la celebració del primer gol que va marcar com a valencianista. Els senzills van acompanyats d’unes portades dissenyades per cinc il·lustradores i il·lustradors valencians.

L’àlbum “Els Jóvens” obté una bona acollida i el grup és el gran triomfador dels Premis Ovidi 2018. En efecte, aconseguixen 5 nominacions i guanyen en 4 categories: grup revelació, millor lletra (per “T’ailoviu més que l’hòstia”), millor cançó (per “Anís tenis”) i millor disseny.

També triomfen a la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, en obtindre 3 guardons: millor artista revelació, millor cançó (per “Anís tenis”) i millor disc.
Comments are closed.

Back to Top ↑