Àmplia programació musical al Temporada Alta

Maria Arnal i Marcel Bagés,han escollit Temporada Alta per fer el concert de final de gira de 45 cerebros y 1 corazón.
La Nit dels Sopa arriba a la segona edició celebrant els 30 anys de la sortida de la seva mítica maqueta.
Albert Pla, Niño de Elche, Clara Peya, Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida, Xebi SF i l’òpera Llull. Òpera en un pròleg i dos actess’afegeixen a la programació musical de Temporada Alta.

Temporada Alta, celebrarà la seva 27a edició del 5 d’octubre al 10 de desembre del 2018. Un any més, el festival dedicat a les arts escèniques, oferirà una potent programació formada per 97 espectacles de diversos gèneres i disciplines pensada per a tots els públics perquè tothom trobi l’espectacle que busca. Convertit en un festival de referència tant a nivell nacional i estatal com europeu, Temporada Alta s’erigeix com a motor de creació escènica i es posiciona com a un dels pols productius i creatius de casa nostra, veritable pòrtic de la temporada teatral del país. 

Tot i ser un Festival dedicat bàsicament a les arts escèniques, Temporada Alta ha incorporat des dels seus inicis una secció dedicada a la música en directe. I a part del format concert, la música és present en molts altres espectacles escènics que la tenen com a un dels elements principals. 

Enguany el Festival ha programat un ampli ventall de propostes musicals formada per grans noms que actualment omplen els escenaris tan a nivell nacional com internacional. 

Artistes catalans, molt presents al Festival

El gruix de la programació musical prové de Catalunya, incorporant algunes de les grans veus dels escenaris musicals catalans, com Sílvia Pérez Cruz, una de les cantants una de les cantants més assídues al festival, en aquesta ocasió acompanyada del músic de jazz Marco Mezquida. També en parella actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés que presenten al Teatre Municipal de Girona el disc que ja han passejat per tot el país 45 cerebros y un corazón. Un disc d’una sensibilitat reconeguda unànimement per la crítica musical. I una altra intèrpret excepcional presenta el seu nou treball discogràfic al Festival. Es tracta de la pianista Clara Peya amb Estómac,on amb la seva intensitat habitual reflexiona sobre l’amor, intentant redefinir-lo musicalment i portar-lo més enllà de l’amor romàntic. Albert Pla pujarà a l’escenari amb Miedo, un espectacle mig teatral mig musical sobre les pors de tot tipus que ens acompanyen tota la vida i que, amb un important suport audiovisual i acompanyat de Refree, està presentant per Catalunya després de la seva estrena a Buenos Aires. 

Les estrenes musicals de Temporada Alta

Le Croupier presentarà en primícia el seu nou concert, La Festé, a Temporada Alta. Un concert, que a part de ser de celebració, també serà un acte de comiat a deu anys, cinc discos, centenars de concerts en llocs impensables i una seixantena de cançons. La formació celebra 10 anys sobre els escenaris amb una festa molt especial.Una revisió irreverent de la seva trajectòria, des de les cançons pròpies fins als cuplets, una festa de comiat plena de sorpreses, anècdotes i artistes convidats, com en Marc Parrot, l’Anna Roig o la Mont Plans, entre molts altres amics.Al seu torn, el gironí Xebi SF presentarà el seu nou disc De los delfines sólo nos cuentan maravillas, que estrena a Temporada Alta. I en l’apartat de noves veus catalanes, Paula Valls presentarà alguna de les seves cançons a l’acte de lliurament del Premi Quim Masó 2018. 

Pel que fa als artistes internacionals, cal destacar la presència per primer cop al festival del músic electrònic de trip hop Jay-Jay Johanson, que porta des de Suècia la seva música d’autor amb influència del jazz, el funk i l’electrònica. 

La cantant madrilenya Rosario presentarà el seu nou disc Noches de gloria, enregistrat en directe al Teatro Real de Madrid, que li permet fer una repassada al seu repertori de nou flamenc i demostrar perquè és la continuadora d’una saga familiar d’artistes extraordinaris. D’Andalusia actuarà al festival l’inclassificable Niño de Elche, que visita Temporada Alta en el marc de la gira de presentació del seu darrer disc Antología del cante flamenco heterodoxo, un recull de diversos estils de flamenc sempre allunyats de l’ortodòxia però amb la seva tècnica cultivadíssima. 

La Nit dels Sopa celebra la segona edició 

Una altra tornada al Festival és la de Sopa de Cabra, que com l’any passat presenten La nit dels Sopa, aquest any per celebrar els 30 anys de la sortida de la seva mítica maqueta de la qual molts gironins encara recorden la portada amb la cabra amb ulleres de sol i que va ser l’inici de la història del grup. 

Música per als més petits

Els més petits de casa podran gaudir d’una programació musical a mida. D’una banda amb un concert d’una de les intèrprets més populars de la cançó per a nens, Dàmaris Gelabert. D’altra banda, amb espectacles per a nens que tot i no ser en format de concert tenen la música al centre de la proposta, com el Concert pels més menuts, la Biblioteca de sons i sorolls de José Antonio Portillo i Enric Monfort, o en l’espectacle internacional Sol Bémol de la companyia belga D’Irque & Fien. 
Comments are closed.

Back to Top ↑