“Aquelarre” de Cervera, la gran festa del foc i la música de les terres de Ponent

La part musical del festival musical de l’Aquelarre es completa amb sis escenaris i una desena de grups els dies 24 i 25 d’agost.

AQUELARRE – FESTIVAL MUSICAL
Una programació exclusiva i de luxe serà la protagonista del cap de setmana de la festa del foc i la música de l’Aquelarre. Situats en sis escenaris, hi actuaran uns referents de la música catalana popular, la Companyia Elèctrica Dharma, la fusió festiva de Doctor Prats, Roba Estesa, Itaca Band i Ebri Knight, grups de versions com The Pink Goats i Pastorets Rock i emergents locals com Lasta Sanco.
DIVENDRES 24 D’AGOST
PLAÇA MAJOR
ROBA ESTESA
divendres 24 d’agost · Plaça Major · 1.30 h
El septet del Camp de Tarragona és el grup revelació de l’escena festiva catalana, amb l’anomenat ‘folk calentó’ que fusiona elements d’arrel amb sons festius actuals. Roba Estesa seran la revolució feminista de la festa aquelarrenca, que arribarà a la capital de la Segarra amb un nou àlbum sota el braç, Desglaç (Coopula Records, 2018), i moltes ganes de gresca.
EBRI KNIGHT
divendres 24 d’agost · Plaça Major · 3h
Els maresmencs són coneguts per liderar un dels directes més enèrgics i punyents del folk punk europeu. A base d’entrega i autenticitat han creat una carrera sòlida, amb una identitat i compromís a prova de bomba. Guerrilla (Maldito Records, 2018) els ha aportat un dels millors moments de la seva trajectòria.
LASTA SANCO
divendres 24 d’agost · Plaça Major · 5 h
La representació musical local de l’Aquelarre 2018 està integrada per músics de diferents poblacions de la Segarra per fer ballar l’audiència amb cançons de base reggae. Lasta Sanco és un grup jove que de moment no té cap disc publicat, però que segur que regalarà al públic el millor final de festa.
DISSABTE 25 D’AGOST
PLAÇA MAJOR
COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA
DISSABTE 25 d’agost · Plaça major · 00.30 h i 02.45 h
La mítica formació de Sants oferirà una actuació especial i emotiva a l’Aquelarre de Cervera 2018. El foc, l’arrel tradicional i la festa popular són alguns dels elements que comparteixen l’Aquelarre i la Dharma, tots dos amb més de quatre dècades de trajectòria, i es
visualitzaran en un concert doble (00.30 i 02.45 h) que connectarà amb l’arribada del correfoc a la plaça Major. La proposta festiva fusionarà la música tradicional, el rock i la psicodèlia amb un repertori que ja forma part de la memòria col·lectiva amb himnes com “Correfoc” amb el crit de ‘Foc! Foc! Fot-li fort!’, a més de “La presó del Rei de França”, “Inana” o “Stella Splendens”. Prèviament, els músics de la Dharma intervindran també en l’espectacle de l’Encesa de la Universitat aprofitant el seu caràcter i tarannà proper a l’origen de la festa cerverina.
THE PINK GOATS
DISSABTE 25 d’agost · Plaça Major · 4.15 h
Els cerverins faran ballar els aquelarrencs més autèntics, aquells que hauran resistit tota la jornada festiva i tindran ganes de veure sortir el sol a ritme de les versions dels grans èxits. Des de Lax’n’Busto fins a Red Hot Chili Peppers, Blur, Platero y Tú o Reincidentes.
ITACA BAND
DISSABTE 25 d’agost · Plaça de Pius XII · 00.30 h
Rock, punk, ska, reggae i música llatina. El darrer disc del grup de Montcada i Reixac, Explosiva (Halley Records, 2017), els ha situat de ple en l’escena mestissa. La gira estiuenca es titula igual que la popular cançó que han publicat recentment, “Com si no hi hagués demà”.
DOCTOR PRATS
DISSABTE 25 d’agost · Plaça de Pius XII · 2.30 h
En poc temps han conquerit el panorama festiu amb una combinació de bones cançons, una interpretació impecable i l’ús efectiu de l’electrònica. El seu tercer disc, Venim de lluny (Música Global, 2018), els posa de nou a escena amb una dosis d’energia i electricitat imparables.
CAL RACÓ
PASTORETS ROCK
25 d’agost · Cal Racó · 00.30 h i 2.30 h
Vestits amb faixa, barretina, mitgetes i mitenes, Pastorets Rock adapta amb ironia les cançons més populars del cançoner català amb els arranjaments del funk, l’ska i el rock dur. Una proposta sense complexos que actuarà entre els actes de la invocació del Mascle Cabró.
DJ OGT
DISSABTE 25 d’agost · Cal Racó · 4.45 h
El reusenc Albert Salvat, més conegut com a Dj OGT, és el punxadiscos oficial de l’escena mestissa. Ha voltat per mig món amb sons ballables gràcies a una barreja magnífica de reggae, ska, ritmes llatins, pop i rock. Coincidint amb la celebració del seu desè aniversari, l’experiència el fa irresistible i referencial.
ESPAI MURALLA
DivesosDJs
25 d’agost · Espai Muralla · 00 h
Com és habitual, l’Espai Muralla, un Prat a prop de la històrica muralla de Cervera, estarà dedicat als DJs més contundents. La festassa començarà a mitjanit a mans de DJ Carlitos, continuarà amb DJ David Beatz i DJ Joe Lee i es tancarà a partir de les 4 h amb DJ Ivanet.
PLAÇA SANTA ANNA
VERSIÓ ORIGINAL
25 d’agost · Plaça de Santa Anna · 00.30 h
El duet clàssic de la programació de ball cerverina interpretarà revisitacions de les grans cançons de tots els temps. Una proposta que delectarà tots aquells que vulguin gaudir de l’Aquelarre ballant amb tranquil·litat, sols o amb parella.
Comments are closed.

Back to Top ↑