Carles Dénia, 10 anys del disc “El paradís de les paraules”

21 octubre, 2020

Reprén l’espectacle amb nou format i so per l’aniversari del disc. L’obra es presenta de nou a València dins del cicle “Oh! La Cultura”.

L’any 2011, Carles Dénia va sorprendre la crítica i el públic amb “El paradís de les paraules”, un delicadíssim i colpidor disc on posava música i veu als poetes andalusins dels segles IX al XIII que visqueren als actuals territoris valencians, adaptats pel poeta Josep Piera. Versos d’autors com ara Ibn al-Jannan (Xàtiva, 1084-1144), Ibn Khafaja (Alzira, 1058-1138), Ibn Lubbun (Sagunt, S. XI) o Ibn Al-Abbar (València, 1199- 1260) retornaren convertits en cançons que parlen de l’amor, del gaudi i de l’enyorança.

Ara, amb motiu del X aniversari del llançament del disc, Carles Dénia reedita en un nou format i so l’espectacle, interpretat en molt poques ocasions en els escenaris. Una joia encara per descobrir que poques ciutats han tingut el privilegi de veure i escoltar en directe. La banda està ara formada per Aleix Tobias a les percussions, Pau Figueres a la guitarra, Carlos Montfort al violí i Guillem Aguilar al baix.

“El Paradís de les paraules” és, juntament amb “Cant Espiritual” (que encara continua de gira), el projecte més personal, premiat i reconegut de l’artista de Gandia.

Entre els concerts previstos, “El paradís de les paraules” estarà present, per exemple, en el cicle de tardor “Oh! La Cultura” amb què l’Institut Valencià de Cultura pretén reactivar el sector musical, molt afectat per la pandèmia de la Covid-19. L’actuació tindrà lloc el diumenge 8 de novembre, a les 12 h del migdia, a la sala La Casa de la Mar d’Alboraia (platja de la Patacona, València).

I en 2021, l’espectacle es presentarà a Portugal dins del Festival Live in a Box. Serà el 19 de març al teatre Sao Luiz de Lisboa i el 20 de març al teatre municipal de Bragança, compartint cartell amb altres artistes com ara Sara Tavares, Sara Correia o Moreno Veloso, fill del reconegut Caetano Veloso. Coincidint amb aquest desé aniversari, Dénia reeditarà el disc a la primavera del 2021. L’obra va obtindré nombrosos guardons, com ara el de Millor Disc Folk de 2011 (Revista Sons de la Mediterrània), Premi Ovidi al Millor Disc 2011, Premi Ovidi als Millors Arranjaments 2011 i ha estat inclòs en la llista dels millors discs de la dècada per la revista Enderrock.
Comments are closed.

Back to Top ↑