Clara Peya, Premi Nacional de Cultura 2019

5 Juliol, 2019

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha reconegut enguany amb el Premi Nacional de Cultura la tasca de sis personalitats del país, entre elles, a la compositora i pianista, Clara Peya.

Els Premis Nacionals de Cultura han celebrat en aquest 2019 la 44a edició i per onzè any consecutiu són concedits pel plenari del CoNCA (actualment format per Carles Duarte, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola). En els premiats d’enguany hi conflueixen l’excel·lència i la innovació, així com una visió integral del territori —de la Catalunya Nord a les Terres de l’Ebre, de Barcelona a Lleida— i una àmplia representació generacional. Reconeixen exponents de la nostra cultura popular i també de l’avantguarda artística, i reivindiquen el paper fonamental de la dona en la nostra vida cultural.

La cerimònia ha tingut lloc aquest dijous 4 de juliol al Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat, que ha reobert les seves portes. L’edifici modernista més emblemàtic de la ciutat, construït el 1919, ha estat en desús des del 1988.

Per reconèixer la innovació, els Premis ha distingit a la compositora i intèrpret Clara Peya, veu transgressora capaç d’hibridar la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, fidel al seu piano i compromesa amb la llibertat d’expressió en escena.
Comments are closed.

Back to Top ↑