Comença el “Desenllaç 2019”, I Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria

Amb l’objectiu de posar en valor el ric patrimoni cultural de la capital del Camp de Túria i coincidint amb la celebració del Centenari de la declaració com a Monument Nacional de l’Església de la Sang.

El festival combina concerts de música medieval, andalusina, sefardita o renaixentista i tenen lloc en escenaris històrics significatius com ara jaciments arqueològics i monuments arquitectònics del patrimoni històric de la “Ciutat de la Música”.
El festival tindrà lloc des del dia 30 d’abril fins el 4 de maig i compta amb una programació d’autèntic luxe amb la presència de destacats intèrprets i compositors de música antiga tant a nivell valencià i espanyol com internacional. La iniciativa té l’objectiu de posar en valor el patrimoni cultural de Llíria a través de la música.

Els concerts són gratuïts i l’entrada als espais històrics és lliure durant tots els dies del festival. El DesenLlaç 2019 es presenta com una excel·lent ocasió per al descobriment del nostre patrimoni històric i també musical per a menuts i menudes, persones adultes i la gent més major.

El festival comença dimarts 30 d’abril a les 22 hores amb el concert de Ministriles de Amystis, agrupació especialitzada en música de l’època del Renaixement. Presenten el seu treball “Ministrils a Europa” a l’església gòtica de la Sang, un treball que repassa les músiques dels ministrils o continuadors dels trobadors medievals durant els segles XVI i XII.

El “DesenLlaç” continuarà divendres 3 de maig, a les 19 hores amb el concert de Sephardica al Forn de la Vila. Es tracta d’un trio especialitzat en la cultura jueva de la península ibèrica.

El mateix divendres 3 a les 22 hores als Mausoleus Romans tindrà lloc el concert de l’Orquestra Imperial del Mas de Flors. Agrupació musical creada pel músic Efrén López, que comptarà amb la cantant Elma Sambeat entre d’altres músics valencians, junts presenten un treball musical sobre l’origen de les músiques polifòniques a l’Europa de l’època medieval.

Dissabte 4 de maig, tindrà lloc la presentació de la reconstrucció dels instruments del teginat gòtic-mudèjar de l’església de la Sang i hi haurà un concert exclusiu i molt especial de la Jota Martínez Ensemble a l’església que utilitzarà els mateixos instruments reconstruïts. L’Ensemble compta la presència d’una altra de les referències de la música antiga i músiques del món a nivell internacional, la cantant Mara Aranda.

El festival finalitzarà amb el concert de l’Ensemble Andalusí de Tetuan & Youssef El Husseini.
Comments are closed.

Back to Top ↑