Comunicat de la mobilització de ciutats degut a la situació d’alarma del sector d’espectacles i esdeveniments

10 Setembre, 2020

La mobilització d’Alerta Vermella del 17 de setembre tindrà lloc a 28 ciutats de l’Estat Espanyol.

El moviment Alerta Vermella està agafant més força cada dia. Sorgeix de la unió de moltes i molts professionals per donar visibilitat a la situació d’alarma que viu el sector de l’Espectacle i els Esdeveniments, que es troba al límit del col.lapse per la crisi sanitària del SARS-CoV-2. S’ha materialitzat sota la campanya #alertavermella #femesdeveniments, i s’està traduint, en aquesta primera fase, en mobilitzacions apolítiques que es faran a 28 ciutats de l’Estat Espanyol el proper 17 de setembre. L’objectiu és instar el Govern i a les Administracions Públiques a que prenguin mesures  urgents per tal de garantir la  supervivència del sector i a crear de manera immediata una taula sectorial on es defineixin les necessitats d’aquest sector, afectat per l’estacionalitat i la intermitència de l’activitat, i es construeixi des de la base tenint en compte totes les disciplines implicades.

Alacant, Albacete, Badajoz, Barcelona, ​​Bilbao, Còrdova, Girona, Granada, Eivissa, Las Palmas de Gran Canària, Lleida, Logronyo, Lugo, Madrid, Màlaga, Múrcia, Oviedo, Palma, Pamplona, ​​Santiago de Compostel·la, Sevilla, Tarragona, Santa Cruz de Tenerife, València, Valladolid, Vigo, Vitòria i Saragossa seran les ciutats on tindran lloc les mobilitzacions, que al mateix temps volen ser la reivindicació de la professionalitat d’un sector i un entorn que ha demostrat ser un dels més segurs en aquesta crisi sanitària. Així, les movilitzacions simultànies tenen com a objectiu una organització, gestió i desenvolupament impol.lut i amb les màximes mesures higiènicosanitàries. Es pretén una incidència i un impacte qualitatiu i no quantitatiu, i per tant no es farà una crida a la assistència massiva, sinó que seran unes mobilitzacions controlades i limitades on les i els participants s’hauran de registrar prèviament per obtenir  un ticket d’assistència com a mesura  de prevenció davant del risc de contagi  de la Covid-19.

No es tracta d’una protesta o una mobilització més, es tracta de mostrar d’una manera segura, elegant i impactant que el sector de l’Espectacle i els Esdeveniments està en #ALERTA VERMELLA, i que totes i tots els professionals de les diferents disciplines estem units sota la campanya #alertavermella #femesdeveniments #alertaroja #hacemoseventos #redalert #wemakeevents

Alerta Vermella forma part del moviment internacional #redalert #wemakeevents, en el que actualment hi ha 7 països adherits. Tots amb la mateixa imatge, lema i direcció, i que el proper dia 30 de setembre s’uniran al Global Day, on les i els professionals de tot el món aniran de la mà per tal de donar veu, en un mateix dia, a un sector impactat de ple per la crisi de la Covid-19, que precisa d’un Pla de Rescat que garanteixi la supervivència de molts milers de famílies.

Així, a més de les mobilitzacions, com ja s’ha fet a Nord Amèrica o al Regne Unit, el moviment s’està fent visible amb la il.luminació en vermell de façanes i interiors d’edificis vinculats al sector, i serà encara més palpable el dia 17 de setembre.

Es tracta d’una proposta ordenada i orientada a realitzar una acció que tingui una dimensió potent a nivell simbòlic per tal que arribi a milers de persones, i comunicacional a través de la lectura del manifest de mesures urgents que es va fer públic el passat mes d’agost.
Comments are closed.

Back to Top ↑