Debut discogràfic de “Junco y Mimbre”

2 octubre, 2020

Les coordenades d’aquest grup són les de la Jazz Cava i La Clota, a Vic, punts neuràlgics on la inspiració d’aquest disc s’ha cuit a foc lent.

En aquest entorn nocturn i musical, Maria Espinosa va decidir muntar un grup durant la primavera de l’2019. Li va treure la pols a la seva guitarra i es va posar a fer cançons amb Sonic Youth i Stereolab sonant de fons.

Andreu Ribas a l’baix, Marc Roca a la bateria, Marc Fernández a L’altra guitarra i Hug Vilamala a l’teclat. O dit d’Una altra manera, membres de Germà Aire, Furguson, Bonobos, Wood o Enze en una mateixa banda. Un any després presenten nou cançons produïdes per Jordi Casadesús i Núria Graham en l’estudi Fontderoles de Centelles i on fins i tot, bufa la trompeta Raynald Colom. Tots aquests noms formen l’entorn familiar on la idea inicial ha anat fluint amb naturalitat, Espinosa s’ha impregnat de tot un ambient per assentar la seva opinió. A grans trets el que fan és pop, temes de no més de 4 minuts, sense massa complicacions, directes i amb tornades que se’t claven allà on són recordats. Des de la senzillesa troben una fórmula que transita per moments espectrals de veu i guitarres cristal·lines i desemboca a distorsions deslligades amb agressivitat i control.

Junco y Mimbre estaran, molt aviat, presentant aquest disc a OnaCat.Ràdio, us tindrem puntualment informats.
Comments are closed.

Back to Top ↑