‘Ecos’, nou EP de Carles Viarnès

22 Maig, 2020

Versions de Camarón de la Isla, La Casa Azul i El Petit de Cal Eril. Escolteu el tema “Pols” a la programació habitual d’OnaCat.Ràdio.

El pianista Carles Viarnès ha aprofitat l’obligat període de confinament per reformular la combinatòria de tres cançons de Camarón, La Casa Azul i El Petit de Cal Eril. Nous registres, nous matisos, tres noves versions en clau de piano minimalista contemporani que conformen el nou EP “Ecos”.

Motius, melodies, ritmes, cèl·lules, harmonies, timbres, estructures… Les cançons són pura combinatòria, a través de la qual s’explica una història, es transmet un estat d’ànim o es dibuixa un paisatge. Hi ha artistes especialistes en trobar el punt just en aquesta combinatòria, moltes vegades com si la cosa no anés amb ells, fins i tot com si les seves cançons ja existissin de sempre.

Obre el recull la relectura del clàssic intemporal “La leyenda del tiempo”, amb música de Ricardo Pachón i immortalitzat per Camarón. Segueix “Podría ser peor”, himne pop de La Casa Azul. I completa el trio un hit recent d’El Petit de Cal Eril, “Pols”. Si les versions originals tenen tints de somni, de tragèdia o d’esperança, ara es desdibuixen i es redefineixen a través del prisma del piano de Viarnès.
Comments are closed.

Back to Top ↑