El Fresc Festival tanca la seva tercera edició superant els 4.000 espectadors

El grup Mishima va cloure ahir el Festival d’Estiu del Vallès Occidental amb un concert amb les localitats exhaurides de fa setmanes.

El Fresc Festival Sabadell 2019 va tancar ahir la seva tercera edició amb un concert del grup Mishima i amb les localitats exhaurides a l’Amfiteatre del Jardí de l’Espai Cultura Fundació 1859.  Després de tres anys, el Festival ha consolidat la seva posició com la principal oferta cultural del Vallès Occidental durant els mesos de juny i juliol, superant la xifra de 4.000 espectadors, la qual cosa suposa un índex d’ocupació superior al 75 per cent. Des del 26 de juny, el Fresc ha ofert 28 espectacles (a raó d’un o dos per dia) de música, teatre, escena familiar i paraula. Es tracta d’una iniciativa completament privada, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell, UiU Promotors i Joventuts Musicals de Sabadell, amb BBVA com a partner principal.

El Fresc Festival 2019 va iniciar-se, com ja és una tradició, amb La Nit del Musicals de Sabadell, aquest any dedicada al Teatre Sant Vicenç, una de les formacions locals que ha fet dels musicals l’ingredient essencial de les seves programacions i que aquesta temporada ha celebrat el centenari de la seva creació. Les entrades per a l’espectacle inaugural es van exhaurir i la demanda va fer obrir una segona funció, que també va completar el 100 per cent de l’aforament. També han exhaurit d’altres espectacles com el concert de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, la representació d’Unafamília normal, de la companyia teatral Estrena Morena o el concert de Maria Hinojosa i Eduard Iniesta, a més del de Mishima.

“Les dades de venda d’entrades demostren, un cop més, que el Fresc Festival ja es una oferta que el públic té en la seva agenda estiuenca. Els espectadors i espectadores ja hi compten i, en molts casos, per venir en més d’una ocasió”, valora Joan Carles Sunyer, director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. En aquest sentit, una de les novetats d’aquest any que més bon resultat ha donat ha estat la creació d’abonaments per a tres, quatre o més espectacles, dels quals se n’han venut una setantena. “Tant els abonaments com l’habilitació d’una taquilla específica per al Festival, que eren les principals novetats d’aquesta tercera edició, han funcionat molt bé i passen a ser part essencial del Fresc”, explica Sunyer.

Un cop consolidada la iniciativa com a cita indispensable de l’estiu al Vallès Occidental, els organitzadors es plantegen fer un nou impuls al model, incorporant-hi algunes novetats de cara a l’any que ve. L’objectiu principal és millorar, encara més, l’experiència dels visitants amb mesures com la potenciació de l’espai OFFresc, que permet gaudir dels espectacles en un ambient més íntim i proper, i posant encara més en valor el Jardí de l’Espai Cultura Sabadell, un autèntic oasi al bell mig de la co-capital del Vallès Occidental. “Volem que el públic no només vingui a gaudir de la cultura a la fresca sinó que, a més, gaudeixi més de l’espai i de les seves possibilitats en aquesta època de l’any”, avança Sunyer.
Comments are closed.

Back to Top ↑