El grup Sis Veus estrena “Els dies i les dones”

Les valencianes comencen la gira de presentació del seu segon treball.

El grup Sis Veus, format per la cantant i guitarrista Eva Dénia, la violoncel·lista Merxe Martínez, la multiinstrumentista Maribel Crespo (membre del mític grup Al Tall) i les cantaores Lola Ledesma, Maria Amparo Hurtado i Patxi Ferrer, llança el seu segon projecte, Els dies i els dones. El primer, aparegut sota l’etiqueta “Sis veus per al Poeta”, va ser un homenatge a Vicent Andrés Estellés, on incorporaven els seus poemes a ritmes i formes de la música tradicional valenciana.
En aquest segon treball, Sis Veus tornen a indagar en l’enorme patrimoni musical d’arrel popular: batre, seguidilla, jota, bressol, havanera, malaguenya, bolero, romanç… Cada gènere al servei d’un moment diferent del cicle de la vida, on la dona és protagonista. Peces tradicionals amb lletres i arranjaments nous, però també composicions pròpies d’inspiració tradicional.
Uns poemes compostos per a l’ocasió per Lola Andrés, una de les veus més originals de la lírica valenciana actual (amb diversos llibres i premis prestigiosos), entrellacen les cançons en forma de recitatiu i estructuren el conjunt.
En la producció del disc, que veurà la llum abans de finalitzar aquest any 2018, ha estat Carles Dénia, el nom del qual és garantia d’originalitat i qualitat extrema. Del disseny de la carpeta s’ha encarregat Tesa Crespo, com ja ho va fer en l’anterior CD, imprimint així un caire visual característic a la imatge d’aquest grup de dones i a les seues propostes poètico-musicals. 
Concerts de presentació:
23 de novembre. 20 h. Teatre Serrano de Gandia
30 de novembre.  20:30 h. Auditori de Torrent
1 de desembre. 19 h. Teatre Alcázar de Nules
2 de desembre. 19 h. Teatre Agrícola d’Alboraia 
Comments are closed.

Back to Top ↑