El guitarrista i productor Jaime Stinus i el cantant Xavi Vidal han unit forces a StinusVidal

Ja han presentat “A l’ombra del fum”, el primer avançament digital del seu primer disc conjunt, “Canvis”, ja a la venda.

Els camins d’en Jaime Stinus i Xavi Vidal es van creuar per primera vegada a principis dels anys 90 i, des de llavors, col·laboració rere col·laboració, es va començar a gestar un pacte no escrit per algun dia treballar junts en un projecte comú.
El retrobament dels dos fa un any va marcar aquest moment, en una nova cruïlla de camins musicals i artístics, creant a poc a poc, colze a colze, la línia sonora i argumental a seguir.
Sense donar ni un pas enrere i des de la maduresa artística, StinusVidal ens proposa, amb “Canvis”, un principi, un canvi. Des del atzar fins a la premeditació per arribar a la bellesa sonora i plàstica sense fissures, presenten un missatge clàssic que segueix sent actual, contemporani, mitjançant onze cançons trepidants que emocionen i traspassen la pell.
La trajectòria musical i professional de Jaime Stinus forma part de la història musical d’aquest país. Llegendari i emblemàtic guitarrista, reconegut i prestigiós productor, ha col·laborat amb infinitat de grans noms de la música: des de mitjans dels anys 70 començant amb el seu grup Brakaman i La Orquesta Mondragón amb els quals es va guanyar una gran fama com a guitarrista.
Després, col·laborant com a productor, músic col·laborador, compositor, director musical amb gran nombre d’artistes, de Radio Futura a Los Rebeldes, de Jocelyn Brown a Dani Nel·lo, de Azúcar Moreno a l’Orquestra Mondragón i últimament de Johny Hallyday, Bunbury, Calamaro o Jaime Urrutia, Loquillo i un llarg etcètera.
Als 90, Xavi Vidal, va triomfar al capdavant d’un dels grups més personals de rock en català, La Gran Aventura, amb discos com LGA-I, Líders i Adeptes o Aquí control; més tard, en la seva trajectòria personal, amb XVB ha publicat vuit discos, entre els quals es troben Intro, Desprès,aurora, Maquinària Sensible i Σimetria.
Alguns d’aquests discos van ser produïts per Jaime Stinus.
Ara han unit forces amb StinusVidal i presenten el seu primer disc conjunt, “Canvis”.
El disc es presentarà en directe per primera vegada el proper 20 de desembre a la Sala Apolo (2) de Barcelona.
Comments are closed.

Back to Top ↑