El Llibre Vermell al festival Rudolstadt (Alemanya), el festival més gran d’Europa de cultura popular

El festival de cultura popular més gran d’Europa programa el Llibre Vermell després de descobrir-lo a Fira Mediterrània.

L’Esbart Dansaire de Rubí, el Cor de Cambra Francesc Valls i l’ensemble Magister Petrus interpretaran aquest cap de setmana els Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat al Festival de Rudolstadt d’Alemanya, el més gran i un dels més prestigiosos d’Europa pel que fa a la cultura popular i les músiques d’arrel, gràcies al seu pas l’any passat per la Fira Mediterrània de Manresa. El Llibre Vermell no és l’única proposta artística que ha sortit de les fronteres catalanes gràcies a la Fira: en la seva edició dedicada a Catalunya l’Smithsonian Folklife Festival dels Estats Units ha programat diversos grups mitjançant la Fira, membre del comissariat del programa català a Washington. També han estat programades a l’exterior propostes com les de Chicuelo & Mezquida a Algèria, Biflats a Castella i Pau Figueres a Portugal, entre d’altres. Aquestes accions s’inclouen en el Pla d’acció estatal i internacional de Fira Mediterrània.

El Pla està basat en accions de coproducció i d’intercanvi (artístic, professional i/o comunicatiu) i té com a principals objectius potenciar els fluxos de treball professionals i dotar de nous canals d’exhibició el teixit creatiu català. El pla d’acció estatal i internacional 2018 preveu una quarantena d’accions a 12 països i regions d’Europa, Amèrica i Àfrica.
Comments are closed.

Back to Top ↑