El projecte Càntut presenta la quarta producció pròpia, “Carles Belda & Càntut”

El curs, coorganitzat amb l’AEMCAT, es durà a terme entre el 12 d’octubre i el 16 de novembre a Cassà de la Selva.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta una nova producció pròpia: Carles Belda & Càntut, un curs que neix amb l’objectiu d’ensenyar a dinamitzar cantades i potenciar el patrimoni de la cançó popular en les escoles a través del cançoner www.cantut.cat. Coorganitzat amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya) i reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat, el curs es durà a terme durant la tardor a Cassà de la Selva i estarà impartit per l’acordionista i glosador Carles Belda, que ja va participar en la primera producció pròpia “Càntut” de Belda & Sanjosex al 2016.

El nou curs ha estat creat amb una doble finalitat: per una banda, ensenyar noves eines als docents de música per tal de potenciar el patrimoni popular i tradicional de la cançó popular en les aules i, per l’altra, mostrar aquesta part docent al públic general, de manera que els alumnes assistents gaudeixin amb l’aprenentatge i puguin transmetre aquests coneixements en àmbits més informals. Així doncs, aquesta nova proposta se centrarà principalment en la dinamització de les cantades i es basarà en la importància de la persona que canta, remarcant aspectes com la gestió, la cooperació i el lideratge en cada trobada. D’aquesta manera, partint de les cançons aplegades al cançoner del Càntut, el curs combinarà exercicis pràctics amb algunes tècniques bàsiques d’ensenyament, amb l’objectiu final de promoure i fomentar la música tradicional i popular catalana en dos àmbits concrets: els centres educatius i els espais festius més íntims, com les trobades amb amics, els bars, els dinars, i totes aquelles ocasions que es prestin a cantar en comunitat. A través del joc, la investigació i la pràctica, durant el taller també es
treballaran continguts com l’oralitat, la memòria i la improvisació, així com la funció narrativa i lúdica del cant, fet que convertirà aquesta quarta producció en un curs intensiu i complet que permetrà als seus assitents aprendre i desenvolupar totes les eines docents necessàries per dinamitzar i liderar qualsevol cantada, ja sigui a les aules o al carrer.
Comments are closed.

Back to Top ↑