El Trovam – Pro Weekend se celebrarà entre el 7 i el 10 de novembre a Castelló

2 Juliol, 2019

La Fira s’ha consolidat com el certamen professional més important de la indústria a la Comunitat Valenciana. La trobada està coorganitzada per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, la Valencian Music Association (VAM!), l’Ajuntament de Castelló i la Diputació de Castelló.

Aquest matí s’ha presentat la setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend que se celebrarà a Castelló entre el 7 i el 10 de novembre. L’acte ha tingut lloc en El Menador Espai Cultural de la capital de La Plana amb la presència de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura; Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló; José Martí, president de la Diputació de Castelló; i Joan Gregori Maria, director de la Fira Valenciana de la Música.

Des del 2013, i gràcies al treball realitzat al llarg de les sis edicions anteriors, la Fira Valenciana de la Música s’ha consolidat com la convocatòria professional més important de la indústria a la Comunitat Valenciana. Així mateix, s’ha de destacar que el Trovam – Pro Weekend forma part del projecte estratègic ‘Fes cultura’ de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana des del 2016 i està coorganitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb altres entitats.

Enguany, Castelló tornarà a acollir quatre dies dedicats a la música durant els quals els assistents podran gaudir de desenes d’actuacions d’artistes autòctons i estatals. A més, representants institucionals, programadors, músics, promotors, mànagers i membres dels col·lectius que formen part de la cadena de valor musical s’aplegaran a la capital de La Plana per tal d’analitzar la salut del sector i els seus reptes per al futur. Presentacions de treballs i estudis que s’estan elaborant des de diversos departaments universitaris, anàlisis sobre l’economia taronja i enquestes sobre els usos culturals en la Comunitat Valenciana seran alguns dels temes tractats.

En l’acte que ha tingut lloc aquest matí a Castelló s’ha presentat un primer avançament de la programació artística de la Fira. Entre les vint-i-cinc propostes ja confirmades s’ha de destacar el predomini de solistes i bandes autòctones.

Així mateix, més del 50% del cartell està format per vocalistes femenines o bandes que compten amb alguna dona entre els integrants. Finalment, cal dir que l’organització ha valorat especialment la presentació de novetats a l’hora de seleccionar els artistes del cartell.

S’ha de mencionar que el Trovam – Pro Weekend viurà un dels concerts de la nova gira de El Diluvi. La formació de l’Alcoià posarà de llarg el disc
Junteu-vos, publicat el passat mes d’abril per Halley Supernova. El grup encapçalat per Flora Sempere i David Payà demostrarà per què el seu mestissatge mediterrani els ha convertit en un dels projectes valencians més reeixits en els últims anys.

El Trovam també acollirà veus capdavanteres de la música tradicional i d’arrel. Així, el públic de Castelló podrà gaudir amb els nous espectacles de Mara Aranda i Carles Dénia. La primera, acompanyada per quatre instrumentistes, posarà en escena Les corts de l’amor, una revisió del concepte de l’amor a través dels segles i el paper de la dona en la seua concepció, vivència i transmissió. D’altra banda, Carles Dénia interpretarà la seua lectura del Cant espiritual d’Ausiàs March, obra magna del poeta del segle XV que el cantaor de Gandia revisa a cop de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània i bolero americà, entre d’altres ritmes.

Un altra experiència singular que formarà part de la programació artística de la Fira Valenciana de la Música serà la unió de Pau Alabajos i la Banda Municipal de Castelló. Serà una oportunitat única d’escoltar les composicions del cantautor de Torrent amb arranjaments per a orquestra interpretades per una formació quasi centenària dirigida pel mestre Marcel Ortega i Martí.

Cal recordar que el termini d’inscripció per a les jornades professionals de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend estarà obert fins al 18 d’octubre. Les acreditacions es poden formalitzar de forma gratuïta a través d’aquest enllaç: http://bit.ly/2MFdcw3.

La programació concreta de les activitats professionals de la Fira es donarà a conèixer pròximament.

La Fira Valenciana de la Música està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló i la Diputació de Castelló. La iniciativa forma part del programa de desenvolupament estratègic ‘Fes cultura’ de la Generalitat Valenciana i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), d’À Punt Mèdia i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També hi participen altres organismes com ara l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!), el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, la Fira B! (Illes Balears), l’Associació Estatal de Sales de Música en Directe (ACCES) i el circuit de música portuguesa OuTonalidades.
Comments are closed.

Back to Top ↑