Els Jóvens, triomfadors dels primers Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Els Jóvens, el grup recentment creat que apropa el ‘folk’ al pop, s’emporta tres guardons, en les categories d’artista revelació, millor cançó i millor disc. Doblement premiats han estat La Raíz, per millor disc de ‘rock’ i millor gira, i Novembre Elèctric, per millor disc de pop i millor disseny de CD.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, uns guardons de nova creació que s’han lliurat al teatre Principal de Castelló. La cerimònia s’ha retransmés en directe per À Punt.
A l’acte ha assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha lliurat el premi d’honor al fundador d’Al Tall, Vicent Torrent, per la seva trajectòria al món de la música i la recuperació del patrimoni musical. El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i la directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, han lliurat el guardó al millor disc a Els Jóvens pel seu disc homònim.
Els Jóvens han sigut els triomfadors de la gala dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana amb tres guardons: artista revelació pel seu primer disc ‘Els Jóvens’, millor cançó per ‘Anís Tenis’ i millor disc, també per ‘Els Jóvens’.
Els segons en nombre de guardons han sigut La Raíz, que han rebut els premis al millor disc de ‘rock’ per ‘Nos volveremos a ver’ i millor gira, i Novembre Elèctric, guanyadors al millor disc de pop per ‘Quart minvant’ i també al millor disseny de CD per aquest disc, que ha estat a càrrec de la dissenyadora Noemí Larred.
Pel que fa al millor disc de cançó d’autor, el guardó ha sigut per a June’s Kaleidoscope per ‘Brave Journey Into The English Sea’. El premi al millor disc de música de repertori ha recaigut en Amores Grup de Percussió per ‘Stockhausen & Hildegard: Dreizehn’ i el millor disc de recuperació de patrimoni musical ha sigut per a Capella de Ministrers i el seu disc ‘La Ruta de la Seda’.
La categoria de millor disc de música d’arrel ha guardonat Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani per ‘De banda a banda del Mediterrani’, mentre que el guardó de la categoria de millor disc de fusió, mestissatge i urbana ha recaigut en Carles Dénia pel seu ‘Cant espiritual’.
Sedajazz Big Band s’emporten el premi al millor disc de ‘jazz’ per ‘Compèndium’ i Dani Miquel aconsegueix el guardó al millor disc per a xiquets i xiquetes per ‘De por’. Finalment, el premi al millor vídeo musical ha sigut per a ‘Haze’, de Junior McKenzie, creat per Marino Darés.
Inspirada en tot el món artístic del recentment traspassat Carles Santos, la cerimònia de lliurament dels premis ha estat conduïda pels presentadors de televisió Vicent Colonques i Mireia Pérez i ha estat dirigida per Rafa Piqueras, director també del programa d’À Punt ‘L’estudi’. La gala ha comptat amb diferents actuacions musicals: Senior i el Cor Brutal, Júlia, Ángela Furquet i Arkano, a més de la participació del DJ Taktel.
Comments are closed.

Back to Top ↑