Enguany el Festival Càntut del 20 al 22 de novembre

14 Octubre, 2020

Després de quatre edicions, el festival s’ha consolidat com un punt de referència, amb l’objectiu de mantenir viu el repertori de músiques de transmissió oral.

La cinquena edició del Festival Càntut. Cançons de tradició oral tindrà lloc del 20 al 22 de novembre a Cassà de la Selva. Després de quatre edicions, el festival s’ha consolidat com un punt de referència, amb l’objectiu de mantenir viu el repertori de músiques de transmissió oral. En aquesta nova edició, el festival tornarà a programar propostes molt diverses per a tots els públics com concerts, espectacles i exposicions, entre d’altres.

A més del festival i el nou disc de Paula Grande i Anna Ferrer, des del projecte Càntut enguany es treballa per ampliar els enregistraments del cançoner en línia allotjat a www.cantut.cat. Actualment consta de més de 1.200 enregistraments de 200 cantadors diferents, recopilats per una seixantena de caçadors de cançons que han fet recerques en més de seixanta poblacions gironines, i actualment, es compta amb un equip de persones que treballen per tal d’incrementar el nombre de cançons de tradició oral recopilades. També segueixen actives les diverses produccions pròpies, com el taller de percussió corporal Santi Serratosa & Càntut, que realitzarà una nova edició els dies 19 i 20 de desembre La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona. A més d’aquest projecte, s’han dut a terme el disc Càntut, de Belda & Sanjosex, coproduït amb Bankrobber; l’exposició Peret Blanc de Beget, coproduïda amb l’Ésdansa de Les Preses; el llibre didàctic Càntut: Les cançons de tradició oral a través de la percussió corporal; el taller de Carles Belda & Càntut, dut a terme conjuntament amb l’AEMCAT, i el disc “Vega”, de Paula Grande i Anna Ferrer.
Comments are closed.

Back to Top ↑