Ens deixa Lluís Serrahima, la nova cançó

27 Juliol, 2020

L’escriptor i promotor del grup Els Setze Jutges dins el moviment de la Nova Cançó catalana, va morir ahir diumenge a Barcelona.

En el número 58 de la revista Germinabit corresponent al mes de gener de 1959, va escriure el ja mític article “Ens calen cançons d’ara”, considerat per molts, el punt de partida d’una “nova cançó” que, no obstant, trigaria encara uns anys a arrencar. 

Tot i que va actuar diverses vegades en públic interpretant alguns temes propis (va cantar “Jo soc pansit com la lluna” a la sessió celebrada al CICF el 19 de desembre del 1961), no va enregistrar cap disc i va abandonar aviat els escenaris, tot i que continuà escrivint textos per a altres intèrprets: Miquel Porter i Moix (“Soc un burgès”), Els 4 Gats (“Cla i Cat”),  o l’emblemàtic tema “Què volen aquesta gent? per Maria del Mar Bonet.

A través de twitter, el cantant Lluís Llach ha enviat a la seva companya de la nova cançó Maria de la Mar Bonet, “una abraçada llarga i càlida en un dia trist per a tots els que anàvem a casa (de Serrahima), però molt especialment per a tu “.

A mitjans de la dècada dels 80 la Generalitat de Catalunya el va posar al capdavant d’un departament dedicat a la cançó en totes les seves manifestacions, sent nomenat el 1986 cap del Servei de Música de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2007 fou guardonat amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, juntament amb els components d’Els Setze Jutges.

El novembre de 2018, Edicions de 1984 publica “Què volen aquesta gent? Llegat poètic” que recull els seus poemaris “Com el mar” (1962) i “Torno a salpar” (2004) així com el llibre inèdit “Figures en assaig”, amb edició literària i pròleg de Glòria Soler Giménez.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑