Es completa el cartell artístic de la Fira Valenciana de la Música 2018

El Trovam! – Pro Weekend se celebrarà a Castelló entre el 8 i l’11 de novembre.

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend dóna a conèixer la programació artística completa per a la seva sisena edició. Als noms ja coneguts de La Habitación Roja, MafaldaJonatan PenalbaNúria Graham, entre d’altres, s’han unit artistes com Belako, Julio Bustamante i Clara Peya. Totes aquestes bandes i solistes actuaran del 8 a l’11 de novembre en diversos espais de la ciutat de Castelló com l’Auditori, el Teatre Principal, la Plaça Major i la plaça de l’Hort dels Corders.

El quartet basc Belako no ha deixat de tocar des del passat mes de març, poc després de l’aparició de la seva tercera referència, Render Me Numb, Trivial Violence (Belako, El Segell de Primavera, PIAS). La relectura de la new wave i el post-punk dels 80 amb tocs electrònics ha portat al grup de Mungia (Bizkaia) per tot l’Estat, bona part del continent europeu (amb triplet en el Finsbury Park de Londres) i, fins i tot, una incursió per les Filipines. La seua actuació a Castelló serà una de les últimes oportunitats de veure’ls en directe abans que acabe la gira actual.
D’altra banda, l’experimentat Julio Bustamante serà un altre dels grans protagonistes de la Fira Valenciana de la Música. Assenyalat com un dels impulsors del pop mediterrani dels anys 70 i 80 (amb el desaparegut Pep Laguarda i Remigi Palmero) i reverenciat per les noves fornades del pop estatal, el cantant mostrarà les composicions del seu últim treball, La misión del copiloto (El Volcán, 2017), acompanyat  per Lavanda.
El públic del Trovam! – Pro Weekend també tindrà l’oportunitat de descobrir la visió artística de Clara Peya. Formada en música moderna i jazz, i amb el piano com a instrument protagonista, la catalana ha presentat vuit treballs discogràfics on s’escolten col·laboracions amb Sílvia Pérez Cruz, Judit Nedderman o Ferran Savall. La seva última creació, Estómac (Satélite K), combina jazz, rap, pop i electrònica per a desconstruir la idea de l’amor romàntic des d’una perspectiva feminista.
Comments are closed.

Back to Top ↑