Es presenta el Congrés Nacional de Música d’Arrel

27 octubre, 2020

Es durà a terme al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona del 13 al 15 de novembre.

El 1r Congrés de Música d’arrel, organitzat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i el Centre Artesà Tradicionàrius, amb la col·laboració del col·lectiu La Xeixa, neix amb la voluntat de debatre de forma col·lectiva el context actual de la música d’arrel i el futur de la mateixa de forma transversal. Una oportunitat de compartir coneixements i idees al respecte.

El congrés tindrà lloc del 13 al 15 de novembre de 2020 al Centre Artesà Tradicionàrius, ja que és l’espai de trobada de bona part del col·lectiu i centre de referència d’aquest estil musical del territori català.

Els objectius del 1r Congrés Nacional de Música d’Arrel son els següents:

→ Posar de manifest que les noves generacions de músics, professors, balladors i comunicadors del sector estem preocupats pel context actual de la música d’arrel al nostre territori.

→ Analitzar el món de la música que ha canviat molt durant els darrers anys. Les formes de funcionar d’aleshores han resultat caduques i és necessari revisar com fer-ho actualment.

→ Concebre el congrés com a eina, en primer lloc per conèixer les realitats diverses del sector en l’actualitat, i en segon, per afrontar el futur amb més coneixement de causa.

→ Projectar-lo com a altaveu per explicar la situació actual i reivindicar la necessitat de seguir treballant per millorar-ne la conjuntura.

→ Visibilitzar la pluralitat d’opinions com també la divergència de posicionaments que es puguin donar al llarg de la trobada.

→ Reforçar la memòria col·lectiva, fent un recull de les conclusions que tinguin lloc al llarg dels debats, en el qual es recopili tota aquesta diversitat sense complexos.

→ Remarcar la necessitat de teixir complicitats i seguir sumant esforços per revifar el sector. Buscar maneres d’organitzar-nos, de treballar en xarxa per avivar la música d’arrel al nostre territori.

Aquí podeu consultar la seva programació: http://www.congresmusicadarrel.cat/programa/
Comments are closed.

Back to Top ↑