Espaldamaceta es troba “Millor que mai”

José Juan González, ànima d’Espaldamaceta, torna després de dos anys de silenci amb un disc íntegrament en català. “Millor que mai”, és el seu setè disc.

Al llarg de “Millor que mai” trobem noves sonoritats que mai abans s’havien sentit en els anteriors treballs d’Espaldamaceta, motiu pel qual trobem, al darrere d’aquest disc, a Jordi Casadesús (La Iaia, Núria Graham) com a productor. La barreja de caixes de ritmes, teclats i sintetitzadors analògics amb melodies pop que romanen a la memòria, fan de Millor que mai un viatge d’emocions i paisatges diversos.
La temàtica de les cançons canvia mentre avança aquest viatge. Així, obre el disc una enèrgica “Igual igual” que parla de la manipulació, de l’amor i del desamor, del pas del temps i d’entendre que, de vegades, el problema podem ser nosaltres mateixos. Tota una barreja d’estats emocionals, que alternen també referències i estils musicals. D’aquesta manera trobem sonoritats mexicanes a Petons als dits, referències tropicals a Us Estimeu i picades d’ullet més electròniques.
José Juan González va començar l’aventura d’Espaldamaceta el 2006 amb la presentació d’un repertori, en solitari, de cançons pròpies, tristes i lentes, gravades i interpretades en directe amb l’únic acompanyament d’una guitarra de niló. Després d’editar “Madera y poca luz” (Bankrobber, 2008), “Cae algo al suelo” (Bankrobber, 2009), “Miedo al silencio” (Bankrobber, 2010), “Miedo al silencio segunda parte” (Bankrobber, 2011), “Baile Masái” (Gandula, 2013) i “Els pares som públic d’un gran espectacle” (autoeditat, 2017), arriba “Millor que mai” (Hidden Track Records, 2019), un disc on es troba còmode explorant noves textures i instruments.
Comments are closed.

Back to Top ↑