Exposició “100 anys Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social”

24 novembre, 2020

Es distribueix en dos equipaments: el Museu de la Música de Barcelona i el Museu Pau Casals del Vendrell i podrà visitar-se fins al juliol del 2021.

Fins el 18 de juliol Barcelona i el Vendrell acullen l’exposició “100 anys de l’Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social” en el marc dels actes de commemoració del Centenari de l’Orquestra Pau Casals 1920-2020. L’exposició, que ha estat coproduïda per la Fundació Pau Casals i el Museu de la Música de Barcelona, compta amb una proposta museogràfica en dues parts: el Museu de la Música de Barcelona on es podrà visitar a partir d’avui, dedicada a la història de l’Orquestra, i el Museu Pau Casals del Vendrell, centrada en la dimensió de Casals com a director, que es podrà visitar a partir del proper 1 de desembre.  

L’exposició té com a objectiu donar a conèixer la història de l’Orquestra Pau Casals i reivindicar la figura del Mestre com un dels millors directors d’orquestra del s. XX. En aquest sentit, la mostra compta amb objectes personals de Pau Casals, com la seva levita i batuta de director,  i documentació original que s’ha conservat al Fons Pau Casals de la Fundació Pau Casals, dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, i dels fons que es conserven a la Biblioteca de Catalunya, al CEDOC,  a l’Arxiu Històric del Gran Teatre del Liceu, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, entre altres, i que reflecteixen la intensa activitat que va tenir l’orquestra durant els seus anys d’existència.

A part dels programes de concerts i cartells, a l’exposició es podran veure altres documents originals  com partitures del fons de l’orquestra, nòmines dels músics, rebuts de les donacions que va fer Pau casals per l’orquestra, o l’original de la proposta  presentada a la Junta de Música de Catalunya perquè l’Orquestra Pau Casals esdevingués Orquestra Nacional de Catalunya, entre d’altres. Per a la realització de l’exposició també s’ha consultat documentació conservada en altres Arxius  Històrics de tot Catalunya, el fons del Museu de la Música o altres fons particulars, com el de la família de Vicenç Company, violinista membre de l’Orquestra Pau Casals. 
Comments are closed.

Back to Top ↑