Festival Acústica, el termòmetre de la música catalana, presenta la dissetena edició

La fórmula que proposa aquest esdeveniment és d’un èxit indiscutible i ja està considerat com un dels principals revulsius de l’evolució de la música al nostre país.

L’edició d’enguany de l’Acústica a Figueres serà del 30 d’agost al 2 de setembre. Entre els convidats: Els Catarres, Albert Pla, Joan Dausà, Buhos, Doctor Prats, Quimi Portet, Judit Neddermann, Animal i Marc Parrot entre molts d’altres.  

La consolidació a la franja dels 100.000 espectadors d’assistència de les darreres edicions situa l’Acústica al pòdium dels grans festivals de Catalunya, només superat pel Primavera Sound i el Sónar.

L’aposta sense complexes pels artistes del país demostra que es pot dur a terme un festival d’èxit amb una programació amb el 90% d’artistes catalans. Aquest fet ha permès a l’Acústica rebre la distinció de festival estratègic de pop-rock de Catalunya. Distinció que atorga la Generalitat de Catalunya als festivals que excel·leixen i millor representen el seu gènere al país.

A l’agenda de tots els artistes i empreses de management del país s’intenta que un dels grans concerts del tancament de la gira d’estiu sigui a l’Acústica. Aquest interès del sector ve donat per la importància que té a l’àmbit mediàtic formar part del cartell del festival, per la credibilitat que dona ser programat a l’Acústica i per la gran quantitat de públic que descobreix per primera vegada molts dels grups que hi actuen. Els principals artistes del moment com Manel, Txarango, Els Catarres, Sílvia Pérez Cruz o Els Amics de les Arts, entre d’altres, s’han fet grans al festival actuant-hi en diverses ocasions.

L’Acústica segons les dades de l’anuari de la Música Catalana és el segon festival del país que més aposta pels artistes emergents i un dels cinc que més dones i més paritat ofereix a les seves programacions.
Comments are closed.

Back to Top ↑