Jordi Savall emociona amb “Les rutes de l’esclavatge”

Amb les entrades exhaurides, Jordi Savall va inaugurar anit el 39è Festival de Torroella de Montgrí amb “Les rutes de l’esclavatge 1444-1888”.

Un recorregut musical de més de quatre segles d’esclavisme que va emocionar i colpir el públic que va omplir l’auditori Espai Ter. El concert amb el qual Savall obria el 39è Festival de Torroella era la segona part de l’ofert el 29 de juliol al Festival Grec de Barcelona i amb els quals s’ha presentat per primera vegada a Catalunya aquest projecte musical del violagambista i director català estrenat al Festival de l’Abadia de Fontfreda (França) el 2015.


Al capdavant dels seus grups la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI i amb la col·laboració de músics de Mali, Mèxic Colòmbia, Brasil i el Canadà, Jordi Savall va narrar a través de les músiques la vergonyant història de deportació i esclavatge a què van ser sotmesos més de 25 milions d’africans entre els segles XV i XIX. La proposta de Savall va captivar per la selecció de músiques d’Àfrica, Amèrica i d’Espanya i Portugal, els ritmes encomanadissos de les cançons i balls i les excel·lents interpretacions vocals i instrumentals puntejades pels recitats que narren des de 1444 i fins 1888 la historia de barbàrie que va ser la xacra del comerç d’esclaus.
Comments are closed.

Back to Top ↑