Juliane Heinemann guanya el Premi Puig-Porret 2018 del MMVV amb ‘L’Últim camí de Walter Benjamin’

L’espectacle musical-visual vol il·lustrar els esdeveniments de l’últim dia en la vida de Walter Benjamin i la seva travessia clandestina dels Pirineus.

‘L’Últim camí de Walter Benjamin’, dirigit, composat i arranjat per Juliane Heinemann s’ha endut el Premi Puig-Porret 2018 lliurat avui al vespre abans del concert inaugural del 30è Mercat de Música Viva de Vic. L’espectacle musical-visual recrea els esdeveniments de l’últim dia en la vida del filòsof judeoalemany Walter Benjamin i la seva travessia clandestina dels Pirineus fugint de la persecució nazi. La creació d’inspira en el relat autobiogràfic de l’antifeixista Lisa Fittko “La meva travessia dels pirineus” i en les reflexions personals de Heinemann en recórrer el mateix camí, avui anomenat ‘Ruta Walter Benjamin’.

L’homenatge a Benjamin arriba prop de 80 anys després del seu suïcidi amb una sobredosi de morfina, el 25 de setembre de 1940, a un petit hotel de Portbou davant l’amenaça de ser lliurat a la Gestapo. El dia abans havia estat interceptat per paramilitars franquistes que li deneguen l’entrada a Espanya.

L’espectacle, que s’estrenarà combina un repertori de cançons en anglès, català, castellà i alemany, entrellaçades per passatges instrumentals improvisats amb elements de pop, folk i jazz.
Comments are closed.

Back to Top ↑