La Fúmiga presenta el seu primer disc,”Espremedors”

6 Novembre, 2019

Molt aviat el presentaran aquí, a OnaCat.Ràdio.

Des d’Alzira, capital de la Ribera del Xúquer més reivindicativa, La Fúmiga publica el seu primer àlbum “Espremedors” (Halley Supernova), un projecte festiu i engrescador que va de l’ska punk fins als sons més pop i llatins, amb una enèrgica esquitxada de bon rotllo i unes lletres subtils i quotidianes, a la vegada que combatives.

Per a aquest primer àlbum, La Fúmiga ha col·laborat amb alguns dels artistes amb més èxit de l’actual panorama musical als Països Catalans. Suu, la jove cantautora barcelonina aporta la seva veu càlida i sensual a “Primera conjugació”, la cançó que obre l’àlbum. Aquest tema és un cant a la llibertat sexual i afectiva, als plaers del cos, al gaudi de la sexualitat amb un mateix o amb qui es desitgi.

Dues de les veus més potents de l’escena electrònica valenciana també han col·laborat amb el grup a la cançó “El preparat”. JazzWoman i Pupil·les acompanyen els valencians en aquesta cúmbia electrònica que vol fer palès el seu suport irònic a la “benvolguda i preparada monarquia borbònica”.

La Fúmiga compte de nou amb Mireia, cantant de Pupil·les, per al tema “Karrasketon (La nit és nostra)”, una cançó que van presentar fa dos anys i que va ser un dels èxits estiuencs de l’escena en valencià i que el grup ha volgut incorporar en aquest l’àlbum. Segons expliquen, a l’igual que La Fúmiga, la cançó va néixer al carrer i es va convertir a l’Atomic Studio de Mark Dasousa en un reggaeton estiuenc i festiu.
Comments are closed.

Back to Top ↑