La Gleva Teatre tanca temporada d’espectacles amb “No cal anar a l’Havana”, el darrer text de Marc Artigau

Cristina Arenas, Josep Sobrevalls i Miquel Malirach interpreten aquest homenatge a les cançons i altres tradicions dels nostres avis. Es podrà veure fins al 4 d’agost.

La Gleva Teatre tancarà una nova temporada d’espectacles farcida d’obres i produccions molt especials amb el darrer text de l’escriptor Marc Artigau, No cal anar a l’Havana. L’obra, dirigida per Joan Maria Segura Bernadas, es podrà veure fins al 4 d’agost.

Amb aquesta nova producció, interpretada per Cristina Arenas, Josep Sobrevalls i Miquel Malirach, es pretén fer un homenatge a les cançons i altres tradicions dels nostres avis, destacant d’una forma molt especial l’havanera. No cal anar a l’havana és un brindis pels nostres avis i avantpassats, els quals han configurat el nostre imaginari col·lectiu amb una llarga transmissió de cançons, poemes, dites i balls.

L’espectacle, a banda de ser un homenatge a les nits de rom cremat i havaneres, vol també donar a conèixer aquests versos tan nostrats, el seu origen i què configura col·lectivament l’havanera. D’aquesta manera, doncs, es pretén també superar prejudicis sobre el nostre patrimoni cultural, als quals caldrà col·locar una mirada nova que serveixi d’estímul als espectadors.

L’havanera té el seu origen a Cuba, durant el segle XIX, i és la barreja del ritme modificat –el contrapunt– amb les aportacions de la música africana pels músics cubans. Aquesta va arribar a la Península de la mà de la sarsuela a Catalunya i sempre ha mantingut uns lligams molt estrets amb la tradició popular catalana, que ha sabut perdurar les cantades d’havaneres.
Comments are closed.

Back to Top ↑