Les bruixes de Maria Rodés

16 octubre, 2020

El nou disc disc, “Lilith”, està inspirat en el món de les bruixes.

Maria Rodés s’inspira en el món de les bruixes en el seu nou disc “Lilith”, fent així un petit homenatge a totes aquelles dones lliures que s’han atrevit a mostrar la seva intel·ligència, la seva curiositat, la seva creativitat i el seu inconformisme, encara que per això moltes acabessin a la foguera.

El disc pren el nom de l’esperit femení de la foscor, “Lilith”, primera dona d’Adam que va abandonar l’Edèn i al seu marit per no voler sotmetre a ell i va anar a parar a la Mar Roja on es va aliar amb el diable. Com una bruixa que busca els seus orígens, Maria Rodés s’endinsa en un viatge entre el mite i la realitat per confeccionar nou cançons que, igual que els encanteris, ens transporten a l’univers màgic de l’autora.

A la Lluna venidora funciona com conjur iniciàtic, donant pas a un disc en el qual trobem ritus xamànics de la famosa remeiera Maria Sabina (La estraña); històries d’amor entre bruixes i diables (Carta al Diablo y Pelo Rojo); versos d’Alfonsina Storni (Con los pies desnudos); fragments del conegut Llibre de les Dones, escrit per Jaume Roig al s.XV (les Bruixes Tornen), i fins a una versió de Records de Ypacaraí que actua com embruixament andí en el repertori.

Gravat en Ophiura Studio (Premià de Mar) i produït per Joel Condal i Maria Rodés, Lilith compta amb els arranjaments de la banda que l’acompanya en directe: Isabelle Laudenbach (guitarra), Marta Roma (violoncel), Marina Tomàs (Guitarra) i Pep Pascual (clarinet i percussió).
Comments are closed.

Back to Top ↑