Les dones de la música guardonades amb Creus Sant Jordi

Les guardonades són: la pedagoga musical, Assumpció Malagarriga Rovira, la pianista i compositora, Leonora Milà Romeu i la cantant, Franca Masu.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

Pel que fa al món musical aquestes són les guardonades:

– La pedagoda musical, Assumpció Malagarriga Rovira per la seva valuosa aportació en el camp de la pedagogia musical com a mestra i formadora de formadors, i també pel disseny i l’organització del Servei Educatiu de l´Auditori de Barcelona, el qual apropa la música a la ciutadania, molt especialment als infants i joves, i ha esdevingut un referent internacional de gestió cultural.

– La cantant, Franca Masu per la defensa de la llengua catalana des de l’Alguer. Ha encapçalat el ressorgiment de la cançó catalana a Sardenya amb un estil que beu principalment del jazz, el fado i el tango. És una de les cantants del Mediterrani amb més talent. Ha consolidat l’ús del català com a idioma d’expressió artística.

– La pianista i compositora musical, Leonora Milà Romeu per una valuosa carrera d´èxit internacional en el món de la música que ha contribuït a la projecció de la cultura catalana. Deixebla de la pianista i pedagoga Maria Canals, les seves llargues gires per Europa, Estats Units i Àsia, com a solista o acompanyada de prestigioses orquestres, i la seva extensa producció, l’han fet mereixedora del reconeixement del públic i de la valoració de la crítica.
Comments are closed.

Back to Top ↑