L’Institut Valencià de Cultura amplia l’oferta del canal #QuedatACasa

14 Maig, 2020

Es pot accedir al contingut des del canal #QuedatACasa: https://ivc.gva.es/val/ivc-val/noticies-ivc/noucanalivc.

L’Institut Valencià de Cultura renova aquesta setmana l’oferta del canal #QuedatACasa i entre els seus nous continguts destaca la interpretació des de casa per part del Cor de la Generalitat de l’obra de Carles Santos ‘TO-CA-TI-CO-TO-CA-TÀ’.

La col·laboració amb Carles Santos ha suposat un element diferenciador del Cor de la Generalitat respecte d’altres cors professionals europeus, i li ha donat una versatilitat escènica que ha sigut reconeguda per tots els directors d’escena amb els quals ha treballat posteriorment.

Carles Santos i el Cor de la Generalitat, llavors Cor de València, van iniciar la seva col·laboració en 1989 amb l’obra ‘Tramuntana Tremens’, espectacle que es va presentar en els principals festivals europeus i als escenaris de teatres de tot Europa durant anys, ja que aquesta estreta relació es va mantindre fins a la mort del compositor.

Després vindrien les Olimpíades de Barcelona 92, l’espectacle ‘Lisistrata’ a Les Naus de Sagunt i el Teatre Romà de Mèrida, o ‘Canturia Cantada’, que recull els aspectes corals de moltes de les obres del compositor. En una de les seves últimes actuacions conjuntes, la gala dels Premis Max al Palau de les Arts en 2017, Carles Santos va interpretar junt amb el Cor de la Generalitat l’obra ‘TO-CA-TI-CO-TO-CA-TÀ’, que hui presentem.

Aquesta gravació ha sigut realitzada pel Cor de la Generalitat des dels seus domicilis amb la participació de Dolors Ricart com a directora convidada, Carmen Avivar, soprano, Jordi Blanch, director assistent, i Francisco Perales, director artístic i musical. S’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Caixa Vinaròs, per a facilitar l’ús de la gravació de Carles Santos de l’any 1982, inclosa en el muntatge.
Comments are closed.

Back to Top ↑