Mor el trombonista, Pere Enguix, “PTT”

El trombonista i acordionista vigatà va treballar amb diferents formacions i artistes. Cal destacar-ho com a membre de La Salseta del Poble Sec

Neix a Vic el 7 de juny d’un calurós dia de primavera. Es comença a interessar per la música a l’edat de 7 anys i demana una guitarra a “Ses Majestats els Reis d’Orient”. Li porten…Pocs mesos després comença a estudiar solfeig, harmonia, piano i trompeta a l’Escola de Música de Vic.

Entra en contacte amb el món artístic, com a trompetista i acordionista de la mà del “Circ Sèmola” (actualment Sèmola Teatre) amb qui treballa en diferents produccions.En aquesta època també col·labora amb l’orquestrina “La Singular” fent concerts arreu del país.


Als 20 anys s’instal·la a Barcelona i estudia harmonia moderna amb Zé Eduardo i baix elèctric amb Gillermo Prats al Taller de Músics. Uns anys després s’interessa pel trombó i l’estudia de manera autodidàcte. Al mateix temps fa els estudis a “l’Aula de Música Moderna i Jazz” amb professors com ara Marc Grau, Jean Luc Vallet, Manel Camp, Antonio Peral… Assisteix a diversos seminaris de jazz i també fa master class amb Conrad Erwin. Obté el títol de “Tècnic en música moderna” per l’Incanop. Durant aquests anys col·labora com a trombonista en nombroses formacions musicals i d’estils ben diferents: Mayito Fernández y su salsa picante, La Salseta del Poble Sec, Lucrecia, Big Mama, Dusminguet, Fundación Toni Manero, Loquillo (Big Band), Los Rebeldes, Groove Unlimited, Papa Joe’s Rambling Band, Osquestra del Caos, Big Band de la Vella Dixieland, Big Band de Granollers, Big Band de Bellaterra, Tete Montoliu & Eladio Reinón, Joan Manuel Serrat,Josep Mas Portet (Kitflus), Lucas Masciano, Josep M. Farràs… Col·labora amb la companyia Els Comediants en diverses ocasions i més tard amb Els Joglars quan arranja i enregistra juntament amb el trombonista Josep Malonda, la banda sonora de l’obra “Ubú President”. Treballa al Teatre Nacional, com a músic en escena, dins l’obra de William Shakespeare “Mesura per mesura” que dirigeix Calixta Bieito i amb música original de Joan Alavedra.

Font: https://trombon.wordpress.com
Comments are closed.

Back to Top ↑