Nou comunicat de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC)

13 octubre, 2020

Reclama a tots els ajuntaments de Catalunya la concessió de llicències que permetin reactivar l’activitat musical a les sales de concerts.

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya manifesta la seva sorpresa davant la inesperada notícia publicada als mitjans de comunicació i reafirmada aquest matí per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d’anul·lar la publicació de la resolució aprovada pel PROCICAT dimarts passat que permetia les sales de concerts recuperar l’activitat de música en directe.

El gran error de limitar i prohibir l’obertura dels locals per tipus de llicència i no per activitat, ha perjudicat les sales de concerts al no equiparar-les als espais culturals com el teatre, el cinema o les sales d’exposició, que contemplen amb perplexitat el que està passant amb les sales de música.

No entenem que una resolució aprovada pel PROCICAT, recolzada pels departaments de Cultura i Interior i anunciada públicament als mitjans, sigui revocada en menys de 24h per SALUT sense la possibilitat de reformulació o participació i consens dels interlocutors del sector implicat.

A fi i efecte d’intentar trobar solucions per mantenir la programació cultural dels espais de música en directe, demanem a les Administracions Municipals el dotar d’una llicència temporal COVID de restauració o sala de música en directe per poder obrir i oferir música en viu en els nostres espais.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑