Orchestra Fireluche i Pau Riba presenten “Ataràxia”, el seu primer disc conjunt

Concert de presentació: divendres 29 de novembre a les 22 h al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona.

En aquest treball, l’univers de pianets de joguina, da ruans, orgues Casio, melòdiques, serres musicals, flautes, guitarretes, violins i bateries de pots i llaunes de l’Orchestra Fireluche es combinen, fidels a la seva infatigable curiositat, amb la veu i els textos onírics, esquitxats de jocs de paraules i a la vegada familiarment propers de Pau Riba.

El resultat són cinc noves cançons i una revisió del tema Per què fer res (Disc dur, 1993). Sis peces que viatgen des de la més dolça tendresa fins a la més gran exuberància: Sa meu mare, un llarguíssim, emocionat i emocionant poema dedicat a Mercè Romeva, mare d’en Pau; Ull, Llull, de melodia fràgil i delicada, dedicada al seu fill petit i escrita per qui ja es mira la vida com qui es mira el palmell de la mà; Ataràxia, la cançó que dóna nom al disc, un crit a la felicitat sorgida de la pura contemplació de l’existència, Un matí de dissabte, el retrat i el relat d’un instant compartit i Visions cadaquesenques, cinc minuts de música eufòrica i text surrealista i subaquàtic.

El disc en si mateix és també un objecte singular, un vinil amb la portada serigrafiada artesanalment per Sebi Subirós a partir d’un dibuix d’en Pau, del que s’han realitzat tan sols 350 còpies numerades.

“Ataràxia”, un disc i un espectacle parits frec a frec entre l’Orchestra Fireluche i Pau Riba, un treball sorprenent i reconeixible alhora, una proposta per assaborir amb calma, una petita joia per descobrir.
Comments are closed.

Back to Top ↑