Polseguera publica el seu primer llarg, “Vida grisa”

Vuit himnes post-punk de Tomeu Mulet.

Es publica  “Vida grisa”, el primer llarg de Polseguera, projecte de post-punk liderat per Tomeu Mulet (Beach Beach), una col·lecció de vuit himnes post-punk, opressius i hipnòtics que, sempre fent honor al títol del disc, suponsen la manera perfecta de presentar en societat la nova formació del grup (a duo amb Biel Riera de Jorra i Gomorra). 

Perquè “Vida Grisa” és una natura morta creada des d’una llaga emocional; l’evocació d’uns records que són bells  per se, però que ja no respiren: la joventut que queda enrere i deixa pas a una rutina buida d’emocions (l’autèntica  Vida Grisa). La pèrdua de la innocència, a força de presenciar com li cau la màscara (sovint col·locada per un mateix) a l’entorn més proper. Les relacions mogudes per la covardia i l’enveja. La recerca, desesperada, de la pertinença a un cercle. Un camp de terra cremada, on les llums de l’esperança de ser estimat s’allunyen, de manera inevitable, enfonsant-se dins la boira.
 

La producció és senzilla, fruit de l’angoixa d’haver de crear sense cap ajuda externa, però clarament referencial pel que fa a estètica sonora: Martin Hannett, Kevin Shields, la Minimal Wave i la filosofia “fes-ho tu mateix” dels discos de Preoccupations, The Soft Moon o Ferran Palau es plasmen en el clarobscur d’una habitació de Barcelona, aconseguint un resultat fred, però que vessa humanitat. Líricament, l’imaginari influenciat per poetes com Blai Bonet,Andreu Vidal o Antoni Bauçà (referents establerts de manera permanent des de fa anys) es continua expandint, abandonant el punt fantàstic de referències anteriors.
Comments are closed.

Back to Top ↑