Rebuig de l’ASACC a les mesures adoptades pel Govern

24 Juny, 2020

Segons un comunicat de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), “implica un clar i duríssim retrocés de les mesures que es van aprovar uns dies abans”.

Aquest és el comunicat íntegra de l’ASACC:

“ASACC participa activament juntament amb altres associacions del sector de l’Oci Nocturn (FECALON. Gremi de Discoteques de la Província de Barcelona, FECASARM, Federació Hosteleria de Lleida) en la taula de treball entre la Conselleria d’Interior, Salut, PROCICAT, 4º Tinença d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Federació de Municipis i Associació Catalana de Municipis. Que, a petició del sector, s’ha creat per elaborar un Pla Sectorial que defineixi les condicions de la reobertura de les sales durant l’etapa de represa de l’activitat en el marc de la crisi sanitària.

Després de l’última reunió de la taula de treball, convocada per ahir dilluns dia 22 de juny, on es va debatre l’última resolució aprovada ahir mateix, que implica un clar i duríssim retrocés de les mesures que es van aprovar dijous passat, per les quals els clubs i sales de concerts podien reobrir les seves instal·lacions amb un 50% del seu aforament, passant a prohibir l’activitat del ball i l’ús de les pistes o espais assimilats, amb l’obligatorietat de reduir a un 20% l’aforament amb la ubicació de taules i cadires a les pistes volem declarar que:

  • Considerem que la Resolució 1429/2020 del passat dijous va ser un gran error fruit de la precipitació per comunicar als mitjans que en recuperar les competències, la Generalitat gestionaria millor i amb perfil propi la desescalada, i que aquesta precipitació va generar una resolució no prou detallada ni prou estudiada que, sense que ningú s’adonés, permetia a les nostres empreses tornar a exercir la seva activitat de ball, tot i que amb moltes limitacions.
  • Això ha fet que algunes empreses hagin desafectat a gran part del seu personal dels ERTOs, tornat a contractar la potència elèctrica necessària, invertit en EPI’s, termòmetres, mascaretes, gels hidroalcohòlics, sistemes de control d’accés i fer ràpidament la formació als treballadors per començar de nou amb la seva activitat.
  • Tota aquesta inversió, i el que és pitjor, la il·lusió de molts empresaris i treballadors del sector que començaven a veure una sortida gradual al tancament total, i a la recuperació de la vida cultural, artística i musical del país, s’ha vist truncada per una altra mesura rectificativa unilateral, després de 3 dies en què es fa marxa enrere l’anterior resolució, sense tenir en compte els perjudicis que s’estaven generant a moltes empreses, per acabar finalment tornant a les mateixes condicions de la Fase 3 que el Govern tant es va esforçar a anul·lar.
  • Que en política es prenguin decisions per qüestions estratègiques que generen indefensió jurídica i grans danys econòmics a les empreses i als treballadors, en el cas de les sales de concerts més de 1.500, és quelcom inacceptable. No podem acceptar que es cometin errors d’aquesta magnitud fruit de la precipitació i sense que ningú accepti cap responsabilitat.
  • Que l’estratègia política i la necessitat de marcar perfil amb fins partidistes i ideològics vagin per sobre de l’interès dels sectors professionals i de la ciutadania generant uns problemes tan greus com els que han generat, és quelcom molt greu i que té unes conseqüències econòmiques, socials i culturals enormes.
  • Que si les dates i fases de desescalada, proposades finalment pel Govern, no són relativament properes demanem que, degut a que possiblement serem dels pocs subsectors totalment afectats i damnificats per la pandèmia de manera que no podrem recuperar ni parcialment la nostra activitat, comencem ja a treballar en l’elaboració d’un Pla d’Emergència i Rescat del Sector de l’Oci Nocturn i que impedeixi el tancament definitiu de les empreses i la desaparició de les sales de concerts i clubs del país.
Comments are closed.

Back to Top ↑