Sopa de Cabra celebrarà el 30è Aniversari de “La Maqueta”

Serà en l’únic concert d’aquest 2018 dins del marc del Festival Temporada Alta i de la segona edició de “La nit dels Sopa”.

Els gironins Sopa de Cabra celebraran el 30è aniversari de “La Maqueta” a La Nit dels Sopa el
dissabte 24 de novembre a La Mirona dintre de la programació del Festival Temporada Alta. Amb Sopa de Cabra, els nostres clàssics més propers (i encara actius), podem mirar enrere i celebrar que ja han passat trenta anys de la seva famosa primera maqueta. Punt de partida i artefacte ja mític: gravada el 1988 en “un estudi pirata”, aquella casset amb dotze cançons va resultar ser una immillorable carta de presentació dels de Girona.

Entre aquelles dotze cançons d’innegable esperit rocker, però en què s’apuntava també la sensibilitat pop i el gust per la melodia marca de la casa, hi havia ja alguns dels clàssics de la banda, començant per “L’Empordà” i continuant per “El boig de la ciutat” i altres mostres de geni i passió pròpies d’un grup que sabia perfectament quin era el seu camí. De la famosa maqueta, amb el dibuix de la cabra amb ulleres fosques, se’n van fabricar només 900 còpies, que es van exhaurir aviat. Com passa sovint amb aquestes coses, anys després tothom deia que tenia “la maqueta” de Sopa de Cabra, convertida ja en Sant Grial del rock català, com si se n’haguessin fet milers de còpies.

En ple procés creatiu del proper disc, Sopa de Cabra realitzarà una aturada per celebrar el seu únic concert del 2018 amb el trentè aniversari d’aquella maqueta, que ja contenia l’ADN de gairebé tot el que Sopa de Cabra desenvoluparia en desenes de cançons al llarg dels anys. Serà també una bona ocasió perquè el grup es retrobi amb els seus orígens, aquells temps de somnis i carrers, de rock’n’roll descarat i “gamberru”, de “Ninyin’s Mine” i altres himnes d’aquella joventut eterna, que no morirà mai.

La voluntat de Sopa de Cabra és que aquesta sigui una nit inoblidable per tots els seus seguidors, pels gironins i pels amants de la música, posant l’accent en aquesta primera edició en l’estil que els va donar vida fa ja més de 30 anys.
Comments are closed.

Back to Top ↑