50 anys de Pau Casals a les Nacions Unides

7 octubre, 2021

L’acte central de la commemoració és un concert al Palau de la Música Catalana el 24 d’octubre a càrrec de la Franz Schubert Filharmonia i del Cor de l’Orfeó Català sota la direcció de Tomàs Grau.

El 24 d’octubre es compliran cinquanta anys del discurs de Pau Casals a l’Assemblea General de l’ONU, després d’estrenar l’Himne per a les Nacions Unides i de ser condecorat amb la Medalla de la Pau. Un fet històric que el Govern de la Generalitat i la Fundació Pau Casals commemoraran enguany amb una programació d’actes i iniciatives, encapçalada per un concert al Palau de la Música Catalana, que tindrà lloc el mateix 24 d’octubre. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i el director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, han presentat avui els actes de la commemoració, juntament amb el director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC), Manel Manonelles.

L’acte central de la commemoració serà el concert titulat “50 anys de Pau Casals a les Nacions Unides”, que tindrà lloc el 24 d’octubre a dos quarts de set del vespre al Palau de la Música Catalana, el mateix dia que, 50 anys enrere, Casals va estrenar l’Himne per a les Nacions Unides en un concert a la seu d’aquest organisme a Nova York. L’orquestra Franz Schubert Filharmonia i el Cor de l’Orfeó Català, dirigits pel mestre Tomàs Grau, interpretaran l’Himne que Nacions Unides li va encarregar a Pau Casals, el Concert per a dos violins en re menor de J.S. Bach i l’Himne a l’Alegria de la Novena simfonia de L.v. Beethoven. L’orquestra està formada per la nova generació dels millors músics del país i actuarà sota la direcció de Tomàs Grau, director titular i artístic des dels inicis, tots ells acompanyats per l’Orfeó Català, un dels cors amateurs de referència amb més de 125 anys d’història. L’acte-concert serà enregistrat per Catalunya Música i per la Xarxa de Televisions Locals i serà retransmès posteriorment. L’acte està organitzat per la Fundació Pau Casals, i compta amb el suport del Govern de la Generalitat i del Ministeri de Cultura i Acción Cultural Española.
Comments are closed.

Back to Top ↑