Anna Andreu, Carles Dénia, Cris Juanico, Dani López i Arnau Obiols han estat elegits com a cinc finalistes del XV Premi Miquel Martí i Pol

9 novembre, 2022

El Certamen Terra i Cultura impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach reconeix cada any els millors poemes musicats en llengua catalana.

El jurat del XV Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, patrocinat pel Celler Vall-Llach, ha nominat com a finalistes a cinc autors de musicacions poètiques en català elegits d’entre un total de 440 cançons publicades en qualsevol format el darrer any i entre els temes inèdits presentats al certamen. Les composicions elegides han estat:

 • “Quietud” de Maria Antònia Salvà, 
  a càrrec de la cantant i compositora barcelonina Anna Andreu
 • “Oda apatxe a València” de Ramon Ramon,
  a càrrec del cantaor, músic i compositor gandià Carles Dénia 
 • “Quan és de nit” de Toni Català,
  a càrrec del cantant i compositor ciutadellenc Cris Juanico
 • “Tractat de geometria” de Clara Fiol Dols, 
  a càrrec del compositor i multiinstrumentista olotí Dani López,
  interpretat per l’Orquestra de Música d’Arrel de Catalunya (OMAC)
  i la cantant menorquina Anna Ferrer
 • “La terra dansa (Pagèsiques)” de Perejaume,
  a càrrec del baterista, cantant i compositor urgellenc Arnau Obiols

El Premi Miquel Martí i Pol s’atorga anualment a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any –en el període del 12 de setembre del 2021 a l’11 de setembre del 2022–, i entre les composicions inèdites presentades al Celler Vall-Llach. En el període de la convocatòria 2021-22 s’han presentat i enregistrat almenys 440 adaptacions de poemes en català. Els poetes més musicats han estat Josep Carner (54 cançons), Maria Antònia Salvà (13), Miquel Martí i Pol (12), a més de poetes com Miquel Desclot, Màrius Torres, Maria-Mercè-Marçal i Maria Ibars.
Comments are closed.

Back to Top ↑