Notícies Foto: Kasba MusicFoto: Kasba Music

Aquest divendres es publica el recopilatori ‘Catalunya explota’

14 maig, 2024

Cinquè disc de la col·lecció de vinils del 20è aniversari de Kasba Music.

En aquest cas es tracta de l’únic vinil que no mira enrere i que ha estat enregistrat exclusivament per l’ocasió i amb visió futur, una recopilació de grups catalans actuals que practiquen una àmplia amalgama d’estils al voltant del punk i del hardcore.

Tot i ser un treball que mira endavant, no perd la relació amb la col·lecció commemorativa i el títol evoca directament a la primera referència del segell barceloní ‘Tralla Records’ que el 1991 va publicar la recopilació ‘Barcelona explota’ com a tret de sortida per la seva trajectòria. Si en aquella ocasió van ser quatre bandes barcelonines les encarregades de posar banda sonora al moment, ara han estat vuit de les més importants bandes catalanes les que omplen els solcs d’aquest vinil.

Amb portada, obra de Tòfol Cruz, completament vinculada amb el contingut musical, utilitzant la tipografia que sempre va utilitzar el grup anglès Crass en tots els seus vinils i prenent prestat també el raig que els Bad Brains van fer caure sobre el Capitoli de Washington, hi trobem una grandíssima representació del que es cou ara mateix pel territori en relació al moviment hardcore-punk. Obren el disc Les Buch amb el seu pop-punk melòdic, les segueixen Ratpenat que amb tres discos a l’esquena continuen barrejant punk, metal i rock, Againsters són potser els més clàssics si tenim en compte el vessant anglosaxó mentre que Batec ho són si mirem més cap al punk fet històricament a l’Estat espanyol. Brot Bord i Dalla representen diverses tendències del hardcore més ianqui mentre que Nafra, els més destralers, reflecteixen les tendències més sorolloses fetes a Europa, i per últim, les inclassificables Ratpenades, que de moment no deixen de sorprendre’ns.
Comments are closed.

Back to Top ↑