Notícies Foto: Sílvia PochFoto: Sílvia Poch

Arriba la quinzena edició de Músiques Disperses (MUD)

9 febrer, 2022

Se celebra del 17 al 19 de març a Lleida.

El lleidatà Arnau Sabaté, col.laborador amb Guerssen des de fa anys, i amb una llarga trajectòria professional vinculada a la indústria de la música (Primavera Sound, Jägermeister, Discogs, director artístic pel cicle MP7 del CCCB, etc.) pren el relleu a Antoni Gorgues com a director artístic del MUD, i aquesta és la primera edició que programa exclusivament després del magnífic treball que Guerssen ha estat fent durant la història d’aquest esdeveniment.

L’objectiu de l’edició d’enguany ha estat mantenir el bon criteri estilístic genuí d’aquest esdeveniment que s’inspira en l’eslògan d’open-minded folk. Amb aquesta premissa, tots els artistes mantenen un vincle amb la música d’arrel, ja sigui des d’una perspectiva més clàssica però sempre pensant en la disrupció, l’experimentació i el pensament contemporani.

Com a novetat, aquest any el MUD s’obre a la ciutat amb escenaris emblemàtics de la capital de Ponent més enllà del clàssic Cafè del Teatre. Així doncs, s’hi incorporen els espais de la Panera, l’Església de Sant Martí o el Dipòsit del Pla de l’aigua, per posar en valor el nucli antic de la ciutat com a eix vertebrador de la cultura a la ciutat. Més enllà d’aquests espais singulars, el concert inaugural de dijous amb la presentació d’un xou molt especial de Tarta Relena, tindrà lloc al Teatre de l’Escorxador, i també se sumarà la botiga cerveseria Grans Records, dissabte al migdia amb la actuació de Death is Not The End.

Cal destacar, també, la paritat de gènere a la programació, amb la meitat dels artistes que hi participen són artistes femenines, i l’aposta pel talent lleidatà (Dofí Malalt, Clara Viñals, Xavier Baró).

Kit Sebastian i Death is Not The End debutaran per primera vegada al nostre país amb el seu concert al MUD. Així mateix, i de manera excepcional, la lleidatana Clara Viñals farà un concert inèdit fins ara juntament amb el llegendari Juli Bustamante. Finalment, Ferran Palau presentarà de forma exclusiva a Lleida el seu darrer disc “Joia” que fins ara només ha presentat al Palau de la Música i que serà una de les poquíssimes oportunitats de veure en directe, ja que no té intenció de presentar-ho més.

Aquí podeu trobar tota la programació: https://musiquesdisperses.com/programacio/
Comments are closed.

Back to Top ↑