Avançament del nou disc d’en Miquel Pujadó

31 gener, 2022

“De foc i de vellut” veurà la llum el proper dia 17, mentrestant ens avança una primera cançó, “És fàcil dir-se anarquista”.

Miquel Pujadó ha escrit, compost i adaptat unes 300 cançons al llarg de la seva carrera artística, per a ell i per a altres intèrprets (Dyango, La Salseta del Poble Sec, Guillermina Motta, Aute, Titot, Lídia Pujol, La Principal de la Nit…), però els darrers anys els havia dedicat sobretot a projectes discogràfics “especials” (dedicats als poetes i a les seves adaptacions de Brassens), a la novel·la infantil i juvenil i al teatre -amb la complicitat del desaparegut Carles Canut com a director, i d’actors com Joan Pera, Enric Majó, Josep M. Pou, etcètera. Ara, dotze anys després del darrer CD escrit i compost totalment per ell (“A contraveu”, 2010), presenta un nou àlbum (“De foc i de vellut”), que veu la llum just 40 anys després de l’aparició del seu primer disc (“El temps dels fanals en flor”, 1982).

El CD inclou setze cançons. Catorze són cançons noves, treballades musicalment amb el productor, arranjador i multiinstrumentista Xavier Batllés (Orquestra Mirasol, La Rondalla de la Costa, etc.), amb uns textos que són autèntics treballs d’orfebreria, rics en malabarismes verbals, humor, tendresa i, quan convé, ferocitat, i vestides amb melodies acurades i amb uns arranjaments tan brillants com eclèctics. Pujadó és l’autor i compositor de tots els temes, llevat de “Com una cançó de Jacques Brel”, signat juntament amb el músic i cantant francès Romain Didier. L’enregistrament compta amb la col·laboració dels músics Quim Ollé, Josep Maria Duran, Pedro Javier González, Laia Glück, Xavier Figuerola, Martín Meléndez, Natalia Mediavilla, Toni Calvo, Pau Benítez, Imma Ortiz, Blai Casals, Laura Espejo i David Pastor, i dels actors i cantants Ferran Frauca, Aina Sànchez i Olga Suàrez.

“És fàcil dir-se anarquista” ja la podeu escoltar a la programació d’OnaCat.Ràdio, és una cançó a ritme de reggae, una visió de l’anarquia des d’un punt de vista individual i intransferible.
Comments are closed.

Back to Top ↑