Notícies Foto: PixamandúrriesFoto: Pixamandúrries

Es publica “Dels rics i dels pobres”, el tercer àlbum dels mítics Pixamandúrries

16 febrer, 2024

Va ser enregistrat fa 29 anys.

Ara, 29 anys després de la seva data de publicació prevista (Tralla Records l’havia de publicar el febrer de 1995), veu la llum l’edició en vinil de “Dels rics i dels pobres”, el darrer àlbum del grup i que no es va publicar mai. Kasba Music l’edita com a segon disc de la col·lecció de vinils de commemoració del seu 20è aniversari pel fet de tractar-se del darrer disc que va gravar en Joni com a músic.

És un disc ric en matisos, on la base musical és el hardcore punk però amb una constant presència de música tradicional catalana i amb apropaments a músiques llatines, fet que els continuava apropant a les corrents dels mestissatge. Instrumentalment, com a grup de hardcore punk sobtava la utilització de percussions i de la gralla, fet que donava una sensació de festa a les seves energètiques actuacions i que a dia d’avui està plenament assumit.

Filosòficament els membres del grup s’havien endinsat de ple en les realitats de les societats indígenes americanes i trobem una gran presència de les seves lluites en aquest disc, des de “La bonaj vortoj” que és una adaptació en esperanto de la carta que el cap indígena Seattle va enviar al President dels EUA, fins a “Saldu auna” una interpretació lliure d’una cançó escrita en yahi (un desaparegut idioma nadiu de Nord Amèrica), passant per “Tot per tots” (sobre les proclames zapatistes) o “La història dels assassins 2” (sobre els efectes actuals de l’explotació post-colonial).

L’àlbum es presentarà demà dissabte 17 de febrer a la botiga de discos El Rantell de La Bisbal d’Empordà a les 12:00h en un acte guiat pel periodista Xavi Castillón i comptarà amb la presència dels musics del grup.
Comments are closed.

Back to Top ↑