Notícies Foto: Juan Miguel MoralesFoto: Juan Miguel Morales

BarnaSants impulsa la primera xarxa de cultura d’autor d’escala euroregional

16 febrer, 2022

4 artistes de la cançó (un de cada territori) podran gaudir d’una gira d’entre 4 i 8 concerts a Tolosa, Barcelona, Ciutadella (Menorca) i Catalunya del Nord.

L’aliança estratègica establerta entre el Projecte de cultura en xarxa BarnaSants, el Teatre des Born de Ciutadella de Menorca, El Casal de Perpinyà i les associacions occitanistes de Tolosa de Llenguadoc, Convergència occitana i Institut d’Estudis Occitans 31, ha permès de fer realitat la primera edició del projecte Retrobar, la primera xarxa de cultura d’autor d’escala euroregional. El projecte neix amb la voluntat de normalitzar l’intercanvi cultural entre Occitània, Catalunya i les Illes Balears i, concretament, que els cantautors dels dos costats de la frontera puguin presentar llurs treballs arreu de la geografia euroregional sense les dificultats avui existents.

S’ha volgut fer una tria artística molt acurada i equilibrada, tant territorialment com de gènere i generació. Així, els quatre artistes seleccionats són artistes que presentaran treballs inèdits, sigui perquè han publicat un àlbum nou, sigui perquè estrenen un nou espectacle.

En el cas de Catalunya, l’artista seleccionada és la veu femenina d’indiscutible referència nacional i internacional, Marina Rossell. En el cas de Menorca, l’artista seleccionada és la jove veu maonesa Anna Ferrer, que acaba d’estrenar el seu darrer espectacle “Parenòstic”. En el cas d’Occitània, l’artista seleccionat és el cantautor occità de referència d’aquesta ciutat, Eric Fraj. Finalment, l’artista nordcatalà seleccionat per participar en aquesta primera edició del projecte Retrobar és el cantautor Pere Figueres. Figueres, juntament amb Joan Pau Giné i Jordi Barre, és, sens dubte, un dels màxims exponents de la nova cançó a la Catalunya del Nord.
Comments are closed.

Back to Top ↑