Notícies Foto: BankrobberFoto: Bankrobber

Belda & Sanjosex reediten “Càntut” en vinil i anuncien gira de retrobada

25 maig, 2023

Es retrobaran aquesta tardor, breument als escenaris, per reviure l’espectacle “Càntut”.

El músic empordanès Carles Sanjosé és conegut per ser l’ànima del grup Sanjosex, on escriu, canta i toca la guitarra. Després d’anys de coneixença i respecte mutu, l’any 2016 es va aliar amb l’acordionista vallesà Carles Belda (bregat en mil aventures: Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc, Fetus…) en un projecte que naixia amb la voluntat de recuperar cançons que pervivien tan sols en la memòria popular.

Els dos Carles van submergir-se de ple en el cançoner online “Càntut: Cançons de tradició oral”, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Llavors aplegava uns mil enregistraments (ara ja en són quasi el doble!) i entre tots van escollir les quinze cançons que acabarien configurant el disc que, en clau d’homenatge, van batejar amb el mateix nom que el cançoner. Dos músics osonencs, la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús, es van sumar a l’aventura per tal de transportar aquest cançoner a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda.

El disc i l’espectacle van tenir una rebuda excel·lent. Va guanyar de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional, i posteriorment va rebre el Premi Enderrock al millor disc folk de l’any. I van protagonitzar una extensa gira de quasi 50 concerts, el darrer dels quals al Hong Kong Arts Festival.

Ara, sis anys despres d’aquella aventura, el grup es retroba per reviure l’espectacle als escenaris per celebrar dues bones notícies. D’una banda, el Premi Nacional de Cultura 2022 atorgat al projecte Càntut: Cançons de tradició oral. I de l’altra, la reedició per primer cop en vinil del disc original de Belda & Sanjosex, que estarà disponible el 22 de setembre i comptarà amb continguts audivisuals extra (preorder ja obert!). Serà una trobada breu, amb uns pocs concerts concentrats durant la tardor de 2023: Barcelona, Vic, Cassà de la Selva, Porrera i Mallorca.
Comments are closed.

Back to Top ↑