Notícies Foto: Eduard GuerraFoto: Eduard Guerra

Bum Ditty porta el seu disc de debut , “De l’1 al 10, molt xulo”, al Festival Rubrifolkum de Sant Boi de Llobregat

20 febrer, 2024

El dissabte 2 de març, al Teatre de Cal Ninyo i compartint vetllada amb la formació Caldo.

Bum Ditty és el projecte encapçalat per Joana Gumí i Ned Somerville que van ser els guanyadors del concurs Sons de la Mediterrània 2022 celebrat en el marc de la 25a edició de la Fira Mediterrània. Aquest concurs que convoca conjuntament la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, busca promocionar la música folk i d’arrel de la Mediterrània en català o instrumental innovadora.

Gràcies a aquest premi, aquest 2023, Bum Ditty han pogut presentar el seu treball en el concert final de la 26a Fira Mediterrània però també al Tradicionàrius, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Música a la Vila del Vendrell i l’Ethno Catalonia de Banyoles. A més, ha estat una de les propostes mereixedores de l’Obrador de la Fira Mediterrània 2023, el programa de suport que des de fa un parell d’anys serveix als artistes explorar els nous camins, la nova creació a partir de l’arrel i la cultura popular.

La passada tardor, coincidint amb el dia de l’aniversari de Joana Gumí (29 d’octubre) i després d’haver esgotat unes còpies especials venudes en el transcurs de la seva actuació a la passada Fira Mediterrània, Bum Ditty van publicar oficialment “De l’1 al 10, molt xulo”, el seu disc de debut enregistrat també gràcies al Premi Sons de la Mediterrània.

Els dotze temes que conformem “De l’1 al 10, molt xulo” (on figura el tema “Carles Porta”, l’oda al presentador de Crims que van avançar el passat mes de juny) són un recull de temes propis i versions de temes tradicionals de les muntanyes dels Apalatxes. Presenta des de cançons modernes fins a cançons que porten a Catalunya la sonoritat més pura de l’estil folk old time. Totes les lletres són en català i, igual que passa amb la música, hi ha molta varietat: n’hi ha que expliquen històries divertides, d’altres més delicades i també de reivindicatives. La fusió de música moderna i d’aquest estil americà fa que l’oient que no estigui acostumat, pugui acostar-se a la música folk.

El passat 8 de desembre van visitar el programa “ActualiCAT” d’OnaCat.Ràdio per tal de presentar-nos aquest el seu disc debut. En aquest enllaç podeu recuperar l’entrevista: https://bit.ly/3uFfyBB
Comments are closed.

Back to Top ↑