Notícies Foto: CabrafotudaFoto: Cabrafotuda

Cabrafotuda inicia la seva carrera musical amb un homenatge a les iaies

1 març, 2024

“1414”, la primera d’una sèrie de cançons que l’artista estrenarà al llarg de 2024.

Cabrafotuda, el conegut creador de contingut valencià amb més de 300.000 seguidors a les xarxes socials, va sorprendre a tot el món unes setmanes enrere amb la següent publicació: “Fa uns mesos vaig presentar aquesta cançó al Benidorm Fest, però no va quallar. La cançó és un homenatge a la meua iaia i a totes les iaies”. El missatge va córrer com la pólvora, generant molta expectació.

Cabrafotuda inicia la seva carrera musical amb la presentació de “1414” (iaia en leet). Un homenatge a la figura de les iaies com a símbol d’amor universal, en totes les cultures, en tots els països. Una reivindicació de l’afecte i la cura incondicional, a través de les vivències personals que el cantant ha experimentat amb la seva iaia, algú que sempre l’ha recolzat a ser qui ha volgut ser. La cançó és un cant a la pau, a la tolerància, a l’enteniment i a la superació de barreres culturals, a través d’una figura tan potent com és la de la iaia.

Tot això es condensa en una única frase, “es vull en grande”, utilitzada en la tornada de la cançó. Una expressió en valencià completament local, pròpia de la comarca de la Marina Baixa (a la qual pertanyen tant l’artista com el compositor) per a dir-li a algú “et vull molt”. L’elecció d’aquest localisme del valencià evidencia el concepte de la cançó: encara que es digui de la forma més concreta possible, el missatge que es llança és tan global que qualsevol el pot entendre.
Comments are closed.

Back to Top ↑