Notícies Foto: Nadia Beltran PérezFoto: Nadia Beltran Pérez

Cançons des del confinament de Vic Moliner, “Artesà” i “El decorat”

13 gener, 2023

El seu nou àlbum, “Foc i endreces”, sortirà el proper 28 de febrer.

“Artesà” i “El decorat” són l’origen del disc “Foc i endreces”. Dues cançons que van sorgir durant el primer confinament i que van donar lloc al posterior procés de creació del disc. Es publiquen conjuntament perquè expressen la polaritat, que és el fil conductor del disc, la mirada cap a dins (expressada a través de l’acció de l’endreça) i la mirada cap a fora (expressada a través del foc).

“Artesà” és el primer capítol i és un cant a l’evolució i al canvi constant, entès com a regal i també com a responsabilitat però en qualsevol cas, com a part indispensable de la condició humana. Som artesans i artesanes de la nostra pròpia persona, que anem modelant dia a dia per ser algú nou i diferent de qui vam conèixer ahir.

“El decorat” és l’altra cara, la mirada cap a fora, cap al món que ens envolta. És una cançó de crítica social que qüestiona el sistema capitalista i tots els privilegis i opressions que se’n deriven, reconeixent també que el punt de vista des del que s’explica té més de privilegiat que d’oprimit. Tot i això: “Que s’enfonsi el lliure mercat, mite de tramposos i covards, i que cremi el vostre llegat, amb tot el patrimoni acumulat”.

Les dues cançons van acompanyades de dos vídeos d’animació, obra de Mak Dzinovic, que juguen amb la idea de la mirada cap a dins a “Artesà” i cap a fora de “El decorat” d’una forma crua, senzilla i evocadora, perfectament alineada aquesta música.

 
Comments are closed.

Back to Top ↑