Notícies Foto: Ateneu VicFoto: Ateneu Vic

Carla i Chepe tanquen el cicle dIAlegs de l’Ateneu de Vic

15 desembre 2024

‘Somnis d’un eclipsi’ és l’espectacle on la creativitat humana conflueix amb la intel·ligència artificial.

La músic vigatana Carla i el creador audiovisual peruà Chepe van ser els elegits per tancar dIAlegs, el cicle de debats impulsat per l’Ateneu de Vic que reflexiona sobre les oportunitats i els riscs de la intel·ligència artificial aplicada a la vida humana. Somnis d’un Eclipsi és el fruit de la primera col·laboració entre aquests dos artistes, un treball singular que varen presentar ahir a la Sala Modernista del Casino de Vic. A través d’aquest projecte musical i audiovisual el públic va poder experimentar de quina manera la IA podria enriquir els horitzons de la creativitat humana. “Quan em varen proposar vincular la meva música amb la intel·ligència artificial, vaig pensar ràpidament en el camp visual. Li vaig proposar a Chepe crear un paisatge a partir de l’imaginari sonor del meu disc ‘Eclipse’; un paisatge que va crear a través d’IA mentre el concert tenia lloc” explica Carla Serrat.

‘Somnis d’un eclipsi’ és el tercer acte del segon semestre de dIAlegs, centrat en l’impacte de la IA en la creativitat humana. El músic i matemàtic Lluís Nacenta va obrir el semestre el passat setembre amb la conferència “La IA serà l’artista del futur?”, que es va convertir en una apologia a la imaginació i a l’espontaneïtat de l’artista. La va seguir la taula rodona conformada pel poeta Josep Pedrals, la cinematògrafa Carme Puche i el productor musical Roger Bosch, els quals varen dialogar sobre el potencial de la IA en àmbits artístics com la poesia, la música o el cinema i des de diferents perspectives: un, defensant la IA com un recurs estratègic i valuós per al dia a dia de l’artista; l’altre, veient-la com una eina de crítica social; i, el tercer, considerant-la com una tecnologia incomparable a l’art i inservible per a les aspiracions estètiques del creador humà.

Amb aquestes tres sessions es tanca el cicle dIAlegs, el qual pretenia reflexionar sobre l’impacte de la IA en els àmbits més importants de l’existència humana: la salut, l’educació, la política, l’ètica, la societat, el treball, la ciència o l’art. Simona Levi, Josep Burgaya, Ester Busquets, Sergi Raventós, Miquel Àngel Prats, Manel Sanromà, Malu Calle o Ramon Reig han estat alguns dels noms que han participat en el cicle.

‘Cuidem-nos’ és el títol del següent cicle de l’Ateneu de Vic, que s’iniciaria el proper dilluns 20 de gener amb la voluntat de debatre sobre aspectes relacionats amb la salut, el benestar emocional o l’activitat física.




Comments are closed.

Back to Top ↑