Notícies Foto: Música GlobalFoto: Música Global

Carles Carolina presenta el seu nou treball, “Opus Magna”, en el programa “ActualiCAT” d’OnaCat.Ràdio

13 desembre, 2022

En el nou disc s’acompanya de la New Old Boys Band (Jordi Garriga a la bateria, Néstor Gavilan als teclats i Pepe Seguí al baix).

L’any 2007, en Ramon Garriga, membre fundacional tant dels extingits Tuesday Afternoon com dels CaboSanRoque, es dóna a conèixer com a Carles Carolina fent un primer concert al bar Sifò del raval barceloní. L’acompanya una banda amb la qual, dos anys més tard, enregistren “Ensaladilla” (Música Global – 2009).

El primer disc de Carles Carolina és molt ben acollit per la crítica i es participa en diversos festivals de la geografia catalana. Més tard, amb algunes baixes a la banda i amb ganes de buscar noves estratègies compositives, es tanca a l’estudi d’en Pepe Seguí (baixista des dels inicis de tot plegat) i tots dos enregistren el segon disc de Carles Carolina “Música de Mercat” (Música Global – 2011).

En la recerca continuada dels processos creatius comença, a principis de 2014, la construcció del nou horitzó de Carles Carolina. Les visites continuades a la masia del Pla de Manlleu, primer en format de duo guitarrístic i després en trio, i els dinars al Celler d’Aiguaviva van donant forma a “Èxode ultralocal” (Música Global – 2015) que s’enregistra en directe i tal com raja, de la mà d’en Raul Cuevas, amb un quartet vigorós i energètic que fotografia de forma notable el moment vital que travessa el projecte.

És a partir de l’any 2017 que s’inicia l’actual etapa. Els assajos amb la New Old Boys Band (Jordi Garriga a la bateria, Néstor Gavilan als teclats i Pepe Seguí al baix) donen lloc a una nova col·lecció de cançons. Aquestes s’enregistren sota la producció del Marco Morgione als seus estudis Micromaltese durant la Setmana Santa del 2022.

El resultat són 8 cançons amb sonoritats de reminiscències dels anys setanta donant molta importància a cadascun dels membres de la banda on els baixos són profunds, les bateries molt cuidades, els teclats molt presents i les guitarres poderoses. Els textos passen a un segon pla malgrat mantenir la línia costumista, humorística i resignada dels anteriors treballs.

Així doncs, us convidem a conèixer les noves històries d’en Carles Carolina de la mà de la magnífica New Old Boys Band, aquest divendres, dia 16, en el programa “ActualiCAT” d’OnaCat.Ràdio (9h, 13h i 19h).
Comments are closed.

Back to Top ↑