Notícies Foto: IVC MúsicaFoto: IVC Música

Celebració del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts

16 gener, 2023

Han competit les bandes finalistes de les seccions segona i tercera.

El diumenge, 15 de gener, s’ha fet a l’Auditori del Palau de les Arts, la 42 edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana en què competien les bandes finalistes de les seccions segona i tercera. Les bandes de la primera secció actuaran en una altra sessió que es farà el 5 de febrer.

La guanyadora de la segona secció ha sigut la Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna, que ha merescut el primer premi i menció d’honor, dirigida per Carlos Sancho Cantus. Interpretant el pasdoble ‘Los tres adolfos’ de José Mª Martín Dominga i l’obra lliure ‘The Rise of the Phoenix’ de Teo Aparicio Barberán.

El primer premi de la segona secció ha sigut per a l’Ateneu Musical de Cocentaina amb la interpretació del pasdoble ‘Guitarra española’ d’Enrique Igual Blasco i l’obra lliure ‘Evocazioni’ de Paul Huber, amb la direcció de José Miguel Fayos Jordán.

I el segon premi ha sigut per a la Unió Musical Vallduxense de la Vall d’Uixó, que va interpretar el pasdoble ‘Lara Sos Boix’ de Francisco Signes i com a obra lliure, ‘Nautilus’ de Juan L. Roig, i el seu director era Ángel Martínez Cruz.

L’obra obligada de la segona secció era ‘El gran Mondúver’ de Javier Artés Arlandis i en la tercera secció era ‘Las carboneras del Nalón’ de María José Belenguer Dolz.

En la tercera secció, la banda guanyadora, primer premi i menció d’honor ha sigut la Societat Musical La Esperanza de Sant Vicent del Raspeig, que ha interpretat, a més de l’obra obligada, el pasdoble ‘Socarrats i tramussers’ de Jaime Francisco Ripoll Martins i com a obra lliure, ‘Golden Land’ de Saúl Gómez Soler, sota la direcció de José Antonio Antolín Polo.

El primer premi d’aquesta tercera secció ha sigut per a la Unió Musical d’Algímia que, a banda de l’obra obligada, ha tocat el pasdoble ‘Marina Civera’ de Manuel Morales Martínez i l’obra lliure, ‘The Legend of Flahead Lake’ de Carl Wittrock, amb la direcció de Xesco Guillem i Escobar.

I el segon premi ha estat per a la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal, que ha interpretat el pasdoble ‘Gloria al pueblo’ de Perfecto Artola i com obra lliure, ‘Sequences for band’ de Carlos Pellicer, dirigida per Ricardo Fortea Marco.

 
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑